Μπαμπάδες συνταγή: Φτιάξτε λαχταριστά σπιτικά μπαμπαδάκια, σκέτο όνειρο και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας!
Τι πρέπει να φτιάξεις οπωσδήποτε; Μα φυσικά, σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια!
Και φυσικά όλες οι συνταγές για σιροπιαστά εδώ!
Μπαμπάδες συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας35 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος21 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος56 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τη συνταγή για μπαμπάδες θα χρειαστείτε
Υλικά για τα μπαμπαδάκια
- 25 γρ. μαγιά νωπή
- 60 ml νερό χλιαρό
- 60 ml γάλα φρέσκο
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το σιρόπι
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 360 ml νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 βανιλίνη
- 3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Κερασάκια
- Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Διαλύετε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Ύστερα το σκεπάζετε και το αφήνετε για 1/2 ώρα.
Μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και τα τρυπάτε με οδοντογλυφίδα.
Για το σιρόπι
Βράζετε για 4-5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό και προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ.
Σιροπιάζετε τα μπαμπαδάκια με καυτό σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Μέχρι να κρυώσουν χτυπάτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτετε την βανίλια και την ζάχαρη άχνη.
Κόβετε τα μπαμπαδάκια και με κορνέ βάζετε σαντιγί.
Τέλος στολίζετε με κερασάκι και τριμμένο φιστίκι.
Διαφήμιση
Διαφήμιση