Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για Χταπόδι με Κρεμμύδι Στιφάδο

Δεν πρόκειται παρά για την παραδοσιακή ελληνική συνταγή για χταπόδι στιφάδο! Η Σαρακοστή πλησιάζει και από το τραπέζι μας δε θα μπορεί φυσικά να λείπει το χταποδάκι – ένα πιάτο που μπορεί να συνοδεύει άφοβα τις μέρες νηστείας, καθώς είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες και πολύ υψηλό σε πρωτεΐνες! Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες ή με φάβα και, απολαύστε με ένα ποτήρι κρασί ή με Ρετσίνα!

Συνταγή για Χταπόδι με Κρεμμύδι Στιφάδο

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για το χταπόδι στιφάδο θα χρειαστείτε

    Υλικά για το χταπόδι στιφάδο

    • 1 μεγάλο χταπόδι (καθαρό), περίπου 1kg
    • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
    • 1 kg μικρά κρεμμύδια εσαλότ, ξεφλουδισμένα
    • ½ κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
    • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 3-4 κομμάτια μπαχάρι
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Τοποθετήστε το χταπόδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, χύστε μέσα 1 φλιτζάνι νερό και το ξύδι. Βράστε το χταπόδι για περίπου 20 λεπτά.

    2

    Αφαιρέστε το χταπόδι από την κατσαρόλα, κόψτε το σε ψιλά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μπολ μαζί με 1 φλιτζάνι ζωμού (το νερό στο οποίο το χταπόδι μόλις έβρασε).

    3

    Στο αναμεταξύ ξεφλουδίστε τα εσαλότ και κόψτε τα σταυρωτά. Ένα μικρό κόλπο για να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα είναι να τοποθετήσετε τα εσαλότ σε ένα μπολ γεμάτο νερό και να τα αφήστε στο ψυγείο όλο το βράδι.

    4

    Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το λάδι και τα εσαλότ (ολόκληρα) και σοτάρετε (σε μέτρια φωτιά) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανεβάστε τη φωτιά, προσθέστε το χταπόδι και σοτάρετε.

    5

    Προσθέστε τον τοματοπελτέ, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για ένα ακόμη λεπτό.

    6

    Χύστε μέσα το κόκκινο κρασί, 1 φλιτζάνι του ζεστού ζωμού, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και καρυκεύστε.

    7

    Αφήστε να βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το χταπόδι στιφάδο να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι το χταπόδι να είναι απαλό και η σάλτσα να έχει πήξει. Εάν η σάλτσα χρειάζεται να πήξει λίγο ακόμη, αφήστε να ψηθεί για λίγο ξεσκέπαστο.

    Διαφήμιση

    Συνταγή για Χταπόδι με Κρεμμύδι Στιφάδοfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: mygreekdish.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend