Μια πολύ απλή συνταγή για φασολάκια που ο καθένας μπορεί να ετοιμάσει εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία! Ένα παραδοσιακό κι υπέροχο γεύμα για την Καθαρή Δευτέρα!
Συνταγή για Φασολάκια
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τα φασολάκια θα χρειαστείτε
Υλικά για τα φασολάκια
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 ½ κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα
- 4 μεσαίες τομάτες, πολτοποιημένες
- 2 μεσαίες κίτρινες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα λευκή ζάχαρη (προαιρετικό)
- 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τα φασολάκια και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν με λάδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέστε πολτοποιημένες τομάτες, πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά, ύστερα προσθέστε αρκετό νερό ίσα για να καλυφθούν λίγο τα φασολάκια.
Σκεπάστε το κατσαρολάκι μερικώς με το καπάκι.
Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια με χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε ελαφρά μέχρι τα φασολάκια και οι πατάτες να μαλακώσουν, για 25 με 30 λεπτά.
Ξεσκεπάστε το κατσαρολάκι προς το τέλος του μαγειρέματος για να μειώσετε τη σάλτσα ένα είναι πολύ νερουλή.
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: allrecipes.com