Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για γρήγορο ρύζι μπασμάτι – έτοιμο σε 10 λεπτά

Η πιο εύκολη και αξεπέραστα γρήγορη συνταγή για το τέλειο ρύζι μπασμάτι! Έτοιμο σε 10 περίπου λεπτά, αν θέλετε να φτιάξετε γρήγορο ρύζι μπασμάτι αυτή είναι η συνταγή σας!

Η καλύτερη συνταγή για γρήγορο ρύζι μπασμάτι

ρύζι μπασμάτι συνταγή
  • Χρόνος Προετοιμασίας3 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος13 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για το γρήγορο ρύζι μπασμάτι θα χρειαστείτε

    • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
    • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
    • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
    • 1 κύβο ζωμό κότας
    • χυμός 1/2 λεμονιού
    • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    • 1 φλιτζ. τσαγιού χοντροθρυματισμένος φιδές

    Εκτέλεση

    1

    Μουλιάζετε το ρύζι σε νερό για μισή τουλάχιστον ώρα.

    2

    Τσιγαρίζετε στο βούτυρο το φιδέ μέχρι να ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε το νερό, τον κύβο Knor, το λεμόνι και τη ζάχαρη (προσοχή: καθόλου αλάτι). Μόλις βράσει το νερό προσθέτετε το ρύζι το οποίο έχετε στραγγίξει σε σουρωτήρι.

    3

    Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το ρύζι σε μέτρια θερμοκρασία και μόνο για 3 λεπτά. Μετά από τα 3 λεπτά σβήνετε το μάτι και αφήνετε τη κατσαρόλα σκεπασμένη για 4-5 λεπτά επάνω στο μάτι.

    4

    Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε το ρύζι με πιρούνι να αφρατέψει και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    ρύζι μπασμάτι συνταγήΠηγή: sintayes.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend