Συνταγή για γρήγορο ρύζι μπασμάτι – έτοιμο σε 10 λεπτά
Η πιο εύκολη και αξεπέραστα γρήγορη συνταγή για το τέλειο ρύζι μπασμάτι! Έτοιμο σε 10 περίπου λεπτά, αν θέλετε να φτιάξετε γρήγορο ρύζι μπασμάτι αυτή είναι η συνταγή σας!
Η καλύτερη συνταγή για γρήγορο ρύζι μπασμάτι
- Χρόνος Προετοιμασίας3 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος13 Λεπτά
- Μερίδες4
Για το γρήγορο ρύζι μπασμάτι θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
- 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
- 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
- 1 κύβο ζωμό κότας
- χυμός 1/2 λεμονιού
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού χοντροθρυματισμένος φιδές
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ρύζι σε νερό για μισή τουλάχιστον ώρα.
Τσιγαρίζετε στο βούτυρο το φιδέ μέχρι να ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε το νερό, τον κύβο Knor, το λεμόνι και τη ζάχαρη (προσοχή: καθόλου αλάτι). Μόλις βράσει το νερό προσθέτετε το ρύζι το οποίο έχετε στραγγίξει σε σουρωτήρι.
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το ρύζι σε μέτρια θερμοκρασία και μόνο για 3 λεπτά. Μετά από τα 3 λεπτά σβήνετε το μάτι και αφήνετε τη κατσαρόλα σκεπασμένη για 4-5 λεπτά επάνω στο μάτι.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε το ρύζι με πιρούνι να αφρατέψει και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr