Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Συνταγή για κερασόπιτα

Τώρα που το φρούτο αυτό βρίσκεται στην εποχή του , η κερασόπιτα είναι πολύ καλή ιδέα για γλυκό !

Για την κερασόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ ‏Βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Νερό
  • 3 ‏Αυγά
  • 500 γρ αφαιρούμε τα κουκούτσια ‏Κεράσια
  • 70 γρ ‏Ζάχαρη
  • 150 γρ ‏Αμύγδαλα τριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Λικέρ amareto
  • 70 γρ ‏Φαρίνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏Γάλα
  • 1 πρέζα ‏Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι, το τρίβετε με τα χέρια σας, προσθέτετε από τα αυγά τον έναν  κρόκο και το νερό χλιαρό, ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
  2. Βουτυρώνετε ένα ταψί, ανοίγετε την ζύμη, τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και την ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά και αφού ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με τον άλλο κρόκο αυγού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και το λικέρ.
  4. Κοσκινίζετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σε ένα άλλο μπολ και προσθέτετε το baking powder. Τώρα εναλλάξ ρίχνετε το αλεύρι και το γάλα μέσα στο μπoλ με την χτυπημένη ζάχαρη.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο παραπάνω μείγμα απαλά. Στη συνέχεια το στρώνετε πάνω στην ζύμη που έχει κρυώσει , απλώνετε τα κεράσια χωρίς τα κουκούτσια και ψήνετε την πίτα στους 180  βαθμούς για 30 λεπτά.
  6. Σερβίρεται κρύα και ζεστή.

Συνταγή για κερασόπιτα

Συνταγή για κερασόπιτα

πηγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend