Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για κερασόπιτα

Τώρα που το φρούτο αυτό βρίσκεται στην εποχή του , η κερασόπιτα είναι πολύ καλή ιδέα για γλυκό !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι, το τρίβετε με τα χέρια σας, προσθέτετε από τα αυγά τον έναν  κρόκο και το νερό χλιαρό, ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
  2. Βουτυρώνετε ένα ταψί, ανοίγετε την ζύμη, τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και την ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά και αφού ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με τον άλλο κρόκο αυγού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και το λικέρ.
  4. Κοσκινίζετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σε ένα άλλο μπολ και προσθέτετε το baking powder. Τώρα εναλλάξ ρίχνετε το αλεύρι και το γάλα μέσα στο μπoλ με την χτυπημένη ζάχαρη.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο παραπάνω μείγμα απαλά. Στη συνέχεια το στρώνετε πάνω στην ζύμη που έχει κρυώσει , απλώνετε τα κεράσια χωρίς τα κουκούτσια και ψήνετε την πίτα στους 180  βαθμούς για 30 λεπτά.
  6. Σερβίρεται κρύα και ζεστή.

Συνταγή για κερασόπιτα

Συνταγή για κερασόπιτα

πηγή

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend