Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για Σουφλέ Σοκολάτας

Μία λαχταριστή συνταγή για σουφλέ σοκολάτας που είναι έτοιμη σε μόλις 50 λεπτά! Το αποτέλεσμα; Αφράτα σουφλέ που ξεχειλίζουν σοκολάτα λουσμένα με ζάχαρη άχνη, που περιμένουν να τα καταβροχθίσετε εσύ και η παρέα σου! Καλή απόλαυση!

Δες όλες μας τις συνταγές με γλυκά εδώ.

Συνταγή για Σουφλέ Σοκολάτας

  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για το σουφλέ σοκολάτας θα χρειαστείτε

    Υλικά για το σουφλέ σοκολάτας

    • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος
    • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο
    • 1 1/2 κουταλιές του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
    • 3 κρόκους, από μεγάλα αβγά
    • 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
    • 110 γρ. ζάχαρη και, 2 κουταλιές της σούπας παραπάνω
    • 8 ασπράδια, από μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
    • ½ κουταλιά του γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού

    Υλικά για το σερβίρισμα

    • Ζάχαρη άχνη

    Εκτέλεση

    1

    Αλείψτε 6 (170 γρ.) ατομικά φορμάκια για σουφλέ με βούτυρο και τη ζάχαρη. Τοποθετήστε τα φορμάκια στην κατάψυξη. (Αυτό μπορεί να γίνει μία μέρα πριν.)

    2

    Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου στο κατώτερο τρίτο του φούρνου και προθερμάνετε το φούρνο στους 200⁰C.

    3

    Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεσαίο θερμοανθεκτικό μπολ.

    4

    Αφήστε να σιγοβράσει πολύ αργά ένα κατσαρολάκι γεμάτο με 2 εκ. νερό.

    5

    Τοποθετήστε από πάνω το μπολ, αλλά, δίχως να αγγίζει το νερό.

    6

    Ανακατέψτε τη σοκολάτα περιστασιακά μέχρι να λιώσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το μπολ παράμερα.

    7

    Ανακατέψτε με το μίξερ τους κρόκους και το ζεστό νερό και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα αφρώδες.

    8

    Σταδιακά προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό, για περίπου 5 λεπτά.

    9

    Πολύ απαλά ενσωματώστε τους κρόκους στο μείγμα σοκολάτας. (Ξεπλύνετε το μπολ καλά, εάν θα το χρησιμοποιήσετε για να χτυπήσετε τα ασπράδια.)

    10

    Αφαιρέστε τα ατομικά φορμάκια από την κατάψυξη.

    11

    Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα αφρώδες.

    12

    Ύστερα, σταδιακά προσθέστε τα υπόλοιπα 110 γρ. ζάχαρη και χτυπήστε πιο γρήγορα, μέχρι να σχηματισθούν σφιχτές, αλλά όχι στεγνές κορυφές.

    13

    Προσθέστε περίπου το ένα τρίτο από τα ασπράδια στη σοκολάτα κι ανακατέψτε.

    14

    Ύστερα, προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια κι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    15

    Ρίξτε απαλά με την κουτάλα ή ένα κουτάλι το μείγμα με το σουφλέ στα ατομικά φορμάκια και τοποθετήστε τα σε μία λαμαρίνα.

    16

    Ξεκινήστε το ψήσιμο μέχρι τα σουφλέ να φουσκώσουν περίπου 4 εκ., για περίπου 18 με 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη!

    17

    Σερβίρετε κι απολαύστε!

    Διαφήμιση

    Συνταγή για Σουφλέ Σοκολάταςfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: foodnetwork.co.uk

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend