Συνταγή για Σπιτική Κοτόπιτα
Μία πεντανόστιμη συνταγή για σπιτική κοτόπιτα, με καρότα, αρακά και σέλινο! Προσθέστε θυμάρι για να προσδώσετε μια μαγική γεύση!
Συνταγή για Σπιτική Κοτόπιτα
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες1 πίτα
Για τη σπιτική κοτόπιτα θα χρειαστείτε
Υλικά για την κοτόπιτα
- Μισό κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι κομμένα σε φέτες καρότα
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακάς
- ½ φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε φέτες
- 1/3 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλιά του γλυκού μαύρη πιπεριά
- ¼ κουταλιά του γλυκού σπόροι σέλινου
- 1 ¾ φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 2/3 φλιτζάνι γάλα
- 2 (23 εκ.) άψητα φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220⁰C.
Ανακατέψτε το κοτόπουλο, τα καρότα, τον αρακά και το σέλινο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέστε νερό για να το καλύψετε και αφήστε να βράσει. Βράστε για 15 λεπτά, ύστερα αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίξτε.
Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, λιώστε το βούτυρο σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, για 5 με 7 λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τους σπόρους σέλινου.
Αργά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να πήξει, για 5 με 10 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε παράμερα το κατσαρολάκι.
Ύστερα, τοποθετήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στον πάτο ενός φύλλο κρούστας. Χύστε το ζεστό πηχτό μείγμα στην κορυφή.
Επικαλύψτε με το πάνω φύλλο κρούστας, σφραγίστε τις άκρες με ένα πιρούνι και κόψτε την περίσσια ζύμη.
Κάντε μικρές σχισμές στην κορυφή του φύλλου για να επιτρέπετε στον ατμό να διαφεύγει.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η γέμιση να είναι αφρώδης, για 30 με 35 λεπτά.
Αφήστε να παγώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: allrecipes.com