Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για το τέλειο μπανάνα σπλιτ

H συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό που έχουμε συνηθίσει να το τρώμε έξω και όχι στο σπίτι μας.

[ingredients]

Εκτέλεση

Για τη μπανάνα σπλιτ

  1. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζετε για 2- 3 λεπτά τα καρύδια πεκάν.
  2. Τα κοντοκόβετε στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνετε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα δύο, κατά μήκος.
  5. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν καλά.
  6. Στο μισό χρόνο τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.
  7. Προσθέστε με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες να γίνουν φλαμπέ.
  8. Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες είναι έτοιμες.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Έχετε έτοιμο το παγωτό σοκολάτας στην κατάψυξη.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος.
  3. Ετοιμάζετε τη σως σοκολάτας και κόβετε σε φέτες τα γλασαρισμένα κεράσια.
  4. Μοιράζετε τις μπανάνες στην αρχή σε 6 πιάτα και τις καλύπτετε με 6 μεγάλες κουταλιές παγωτό.
  5. Διακοσμείτε με σαντιγί, περιχύνετε με σως σοκολάτας και ολοκληρώνετε το γλυκό με μερικές φέτες από γλασαρισμένα κεράσια κι από πάνω και τα καβουρδισμένα πεκάν!

banana_split

Πηγή: newsbeast.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend