H συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό που έχουμε συνηθίσει να το τρώμε έξω και όχι στο σπίτι μας.
[ingredients]
Εκτέλεση
Για τη μπανάνα σπλιτ
- Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζετε για 2- 3 λεπτά τα καρύδια πεκάν.
- Τα κοντοκόβετε στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνετε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα δύο, κατά μήκος.
- Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν καλά.
- Στο μισό χρόνο τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.
- Προσθέστε με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες να γίνουν φλαμπέ.
- Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες είναι έτοιμες.
Για τη συναρμολόγηση
- Έχετε έτοιμο το παγωτό σοκολάτας στην κατάψυξη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος.
- Ετοιμάζετε τη σως σοκολάτας και κόβετε σε φέτες τα γλασαρισμένα κεράσια.
- Μοιράζετε τις μπανάνες στην αρχή σε 6 πιάτα και τις καλύπτετε με 6 μεγάλες κουταλιές παγωτό.
- Διακοσμείτε με σαντιγί, περιχύνετε με σως σοκολάτας και ολοκληρώνετε το γλυκό με μερικές φέτες από γλασαρισμένα κεράσια κι από πάνω και τα καβουρδισμένα πεκάν!
Πηγή: newsbeast.gr