Ένα απίθανο γλυκό που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Ο συνδυασμός δύο πολύ αγαπημένων μας γλυκών, του μπράουνις και του παγωτού φράουλα είναι απλά τέλειος!
Για τα μπράουνις
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κακάο
- 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 σφηνάκι εσπρέσσο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
- λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Για το παγωτό φράουλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομματια
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
- 400 ml γάλα πλήρες
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Εκτέλεση
Για τα μπράουνις
- Βάζετε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.
- Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα αυγά και τους κρόκους.
- Συμπληρώνετε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύετε ξανά.
- Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30×40 εκατοστών.
- Αδειάζετε το μείγμα που φτιάξατε μέσα στο ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Όταν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσετε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρετε.
Για το παγωτό φράουλα
- Πλένετε καλά τις φράουλες και καθαρίζετε τα κοτσάνια τους.
- Ρίχνετε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιείτε.
- Αδειάζετε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
- Βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
- Αμέσως μετά αδειάζετε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζετε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια δουλεύετε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτετε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνετε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζετε στην κατάψυξη.
- Το αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσετε.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση