Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τα πιο κρεμώδη macaroni and cheese!

Η κλασική συνταγή mac and cheese από την ξακουστή Αμερική ενισχύεται από το αγαπημένο σκόρδο το οποίο δίνει ένα υπέροχο twist στο κλασικό αυτό πιάτο, κι είναι εγγυημένο πως τα πιο κρεμώδη macaroni and cheese θα σας στείλουν… στον παράδεισο!

Αν σου αρέσουν τα μακαρόνια, βρες όλες μας τις συνταγές με ζυμαρικά εδώ!

Τα πιο κρεμώδη macaroni and cheese!

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες4

      Για τα macaroni and cheese θα χρειαστείτε

      • 500 γρ. ‏μακαρόνια σε σχήμα τις αρεσκείας σας
      • 1 1/2 κ.σ. ‏βούτυρο
      • 2/3 του φλ. ‏φρυγανιά τριμμένη ή πάνκο
      • 1/4 του φλ. ‏βούτυρο
      • 4 ‏σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
      • 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
      • 4 1/2 φλ. ‏γάλα
      • 1 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
      • ‏αλάτι + πιπέρι
      • 1 κ.σ. ‏ζωμός λαχανικών σε σκόνη
      • 3/4 της κούπας ‏τυρί τσέντας τριμμένο
      • 1 φλ. ‏τυρί παρμεζάνα τριμμένο
      • 10 γρ. ‏φέτες μοτσαρέλας

      Εκτέλεση

      1

      Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν AL DENTE (μην παραβράσετε !). Στραγγίζετε και ξεπλένετε καλά με κρύο νερό κι αφήνετε στην άκρη.

      2

      Προθερμάνετε τον φούρνο στη ρύθμιση γκριλ στους 190 C.

      Για την τραγανή επιφάνεια

      3

      Λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τη τριμμένη φρυγανιά ψωμιού/πάνκο. Ανακατεύετε ώστε να πάει παντού το βούτυρο και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει ένα χρώμα χρυσό-καφέ. Μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε στην άκρη.

      Για την σάλτσα

      4

      Λιώνετε 1/4 του φλ. βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

      5

      Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα για 2 λεπτά τουλάχιστον. Κατεβάστε τη φωτιά σε χαμηλή.

      6

      Σταδιακά προσθέστε 4 φλ. γάλα (περίπου 1/4 τη φορά και ανακατεύετε σε κάθε προσθήκη). Φέρνετε το μείγμα σε βρασμό μέχρι να αρχίσει να γίνεται πιο πυκνό.

      7

      Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο 1/2 φλ γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι και προσθέστε στη σάλτσα για να σφίξει κι άλλο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σε σκόνη κι ανακατεύετε λίγο ακόμα.

      8

      Αποσύρετε απ’τη φωτιά και προσθέστε το τσένταρ ,3/4 του φλ. παρμεζάνα και τις φέτες μοτσαρέλας.

      9

      Ανακατεύετε μέχρι όλα τα τυριά να λιώσουν. Στο σημείο αυτό προσθέτετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα.

      10

      Πασπαλίζετε με το πάνκο/τριμμένη φρυγανιά και το τυρί παρμεζάνα που περίσσεψε. Βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά για να γίνει η κρούστα.

      11

      Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε.

      Διαφήμιση

      Mac n cheese συνταγήfoodmaniacs

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: cafedelites.com

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend