Τα πιο μαλακά μπισκότα λεμονιού
Τα μαλακά μπισκότα λεμονιού λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα! Ιδανική συνοδεία για τα ροφήματα σας, για το γλυκό τσιμπολόγημα μέσα στην ημέρα, ακόμα και για να τα φέρετε ως δώρο σε επίσκεψη!
Τα πιο μαλακά μπισκότα λεμονιού
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος8 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος18 Λεπτά
- Μερίδες12
Για τα μαλακά μπισκότα λεμονιού θα χρειαστείτε
Υλικά για το μπισκότα:
- ½ κούπα βούτυρο [Σε θερμοκρασία δωματίου]
- 1/4 της κούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφια [Σε θερμοκρασία δωματίου]
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 + 2/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις [χωριστές δόσεις στα 2 , δηλαδή 1 + 1/4 της κούπας]
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
- 1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Υλικά για το γλάσο
- 3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, με ένα μίξερ χειρός, ανακατεύετε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να έχετε ένα λείο κι ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε και την ζάχαρη κι αναδεύετε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Έπειτα, προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα συσταστικά. Προσθέτετε και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
Στο σημείο αυτό χαμηλώνετε την ταχύτητα του μείγματος και ενσωματώνετε προσεκτικά το αλεύρι στο υπόλοιπο μείγμα, το οποίο ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Εν συνεχεία προσθέτετε την μαγειρική σόδα και αναδεύετε ώστε να πάει σε όλο το μείγμα. Με τον ίδιο τρόπο, προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και την τελευταία δόση αλευριού [βλέπε συστατικά]. Μην παραλείψετε μετά από κάθε προσθήκη υλικού να χτυπάτε καλά ώστε να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Στο σημείο αυτό σκεπάζετε την ζύμη σε μια πετσέτα και την καταψύχετε για 2-3 ώρες. Ύστερα, αφού αλείψετε ένα ρηχό ταψί με λιπαρή ουσία [βούτυρο ή σπορέλαιο], πλάθετε τα μπισκότα σας σε μπάλες τις οποίες τοποθετείτε στο ταψί σε απόσταση την μια από την άλλη.
Ψήνετε για 8-10 λεπτά. Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την ηλικία και την δύναμη κάθε φούρνου αλλά και του πάχους τον μπισκότων σας.
Για το γλάσο
Τέλος, ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το νερό μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή σύσταση [μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα νερό αν το θέλετε πιο αραιό], και απλώνετε το γλάσο στην επιφάνεια κάθε μπισκότου.