Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τα πιο νόστιμα σκαλτσούνια Συνταγή

Είναι τα πιο νόστιμα σκαλτσούνια που έχεις φάει με πλούσια γέμιση από καρύδια, σταφίδες, σουσάμι και τη μαρμελάδα της επιλογής σας!

Δες όλες μας τις συνταγές με γλυκά εδώ.

Τα πιο νόστιμα σκαλτσούνια Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για τα σκαλτσούνια θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη ζύμη

    • 2 2/3 φλ. (420 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
    • ¼ κ.γ. αλάτι
    • ½ κ.γ. κανέλα
    • 4 κ.σ. (60 γρ.) ζάχαρη
    • ½ φλ. (120 ml) ελαιόλαδο
    • 1 1/8 φλ. (260 ml) χυμός πορτοκαλιού

    Υλικά για τη γέμιση

    • 1 φλ. (150 γρ.) καρύδια, ψιλοκομμένα
    • ¼ φλ. (50 γρ.) αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
    • ¼ φλ. (50 γρ.) φουντούκια, ψιλοκομμένα
    • ¼ φλ. (50 γρ.) σπόροι σουσαμιού
    • 2 αποξηραμένα σύκα (προαιρετικό)
    • ¼ φλ. σταφίδες
    • ½ κ.γ. κανέλα
    • ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
    • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 5 κ.σ. της αγαπημένης σας μαρμελάδας
    • Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι ή νεκταρίνι

    Υλικά για το γαρνίρισμα

    • Ζάχαρη άχνη
    • Κανέλα

    Εκτέλεση

    1

    Για τη ζύμη

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε τα στα στεγνά συστατικά κι χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    2

    Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε καλά και σχηματίστε μία μπάλα μαλακής κι εύπλαστης ζύμης που δεν κολλάει στο χέρια σας. Σκεπάστε το μπολ με μία πετσέτα κι αφήστε τη ζύμη να ξεκουρασθεί για περίπου 30 λεπτά.

    3

    Για τη γέμιση

    Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά και τη μαρμελάδα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι (ή τα χέρια σας) για να ανακατέψετε καλά. Αφήστε το μπολ παράμερα.

    4

    Ανοίξτε τη ζύμη

    Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και ξεκινήστε να ανοίγετε το κάθε μέρος σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε τη ζύμη με κουπάτ ή με ποτήρι σε δίσκους των 8-10 εκ.

    5

    Επικαλύψτε τον κάθε δίσκο με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Με προσοχή κλείνετε σε μισοφέγγαρο. Πιέζετε απαλά τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν, μεταφέρετε τα σκαλτσούνια σε ταψί επενδυμένο με λαδόκολλα και ψήνετε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου στους 180C φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

    6

    Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο. Βάλτε τα σκαλτσούνια σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

    Διαφήμιση

    Τα πιο νόστιμα σκαλτσούνια Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: 30daysofgreekfood.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend