Ταλιατέλες με λουκάνικο και κολοκύθι
Ένα πολύ γευστικό πιάτο που μας ετοίμασε ο Γιάννης Λουκάκος.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Μ’ ένα μαχαίρι σκίζετε κατά μήκος τα λουκάνικα και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σ’ ένα μπολ.
- Με τα χέρια σπάτε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και κρατάτε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
- Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά περίπου.
- Παράλληλα ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα.
- Αποσύρετε το λουκάνικο σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά.
- Ρίχνετε στο τηγάνι τα κολοκύθια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Επαναφέρετε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
- Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.
- Ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλο και τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε τις ταλιατέλες και μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Προσθέτετε τη ντομάτα κονκασέ, το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα βότανα και ομογενοποιούμε. Αλατίζετε αν χρειάζεται.
Πηγή: yiannislucacos.gr
Διαφήμιση