Τάρτα με λευκή σοκολάτα και καραμέλα
Η τάρτα με λευκή σοκολάτα είναι μια πολύ καλή ιδέα για όσους προτιμούν κάτι διαφορετικό από τη μαύρη σοκολάτα. Είναι αισθητικά όμορφη αλλά και τόσο γευστική! Θα το δείτε και μόνοι σας!
Τάρτα με λευκή σοκολάτα και καραμέλα
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες8-10
Για την τάρτα με λευκή σοκολάτα και καραμέλα θα χρειαστείτε
- 1/2 κούπα Βαφλάκια έτοιμα
- 3 κουταλιές της σούπας Καστανή ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας Βούτυρο λιωμένο
- 180 γραμμάρια Κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
- 8 κουταλιές της σούπας ( ανά δόσεις ) Κρέμα γάλακτος
- 180 γραμμάρια Μαλακές καραμέλες γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπλέντερ τα βαφλάκια για να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη στα βαφλάκια κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα 23 εκατοστών για τάρτες με αποσπώμενη βάση πιέζετε προς τα κάτω και στα τοιχώματα για να φτιάξετε την βάση κι αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε την κουβερτούρα σε σταγόνες σε ένα μεσαίο μπολ.
Βάζετε 4 κουταλιές της σούπας κρέμας γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να βράσει για 1 λεπτό.
Περιχύνετε με τη καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη κουβερτούρα και αφήστε τη να σταθεί για 30″.
Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν χρειαστεί να λιώσει κι άλλο το βάζετε για άλλα 10-15 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα.
Βάζετε τη γκανάς λευκής σοκολάτας πάνω από την βάση και απλώνετε ομοιόμορφα.
Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Βάζετε τις καραμέλες σε ένα μεσαίο μπολ.
Βάζετε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας κρέμας γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να βράσει για 1 λεπτό.
Περιχύνετε με τη καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη και αφήστε τη να σταθεί για 30″.
Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν χρειαστεί να λιώσει κι άλλο το βάζετε για άλλα 10-15 λεπτά στα μικροκύματα.
Τοποθετείτε την λιωμένη καραμέλα πάνω από τη λευκή γκανάς και απλώνετε ομοιόμορφα.
Γαρνίρετε με σταγόνες κουβερτούρας και κομμάτια καραμέλας.
Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.