Τα αμύγδαλα και η καρύδα θα μετατρέψουν την κλασική συνταγή για σοκολατόπιτα που ξέρετε!
Για την βάση θα χρειαστείτε:
- 1 φλιτζάνι κομμάτια καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.σ. αλεύρι ρυζιού
- 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη κρέμα σοκολάτας θα χρειαστείτε:
- 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 3 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 C.
- Αλείψτε ένα ταψί 22εκ. με λάδι.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ την καρύδα, το αλάτι, το αλεύρι ρυζιού και το αλεύρι από αμύγδαλο.
- Προσθέστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί πιέζοντάς το ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε το για 20 με 25 λεπτά.
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν τοποθετήσετε τη γέμιση.
- Για τη γέμιση σοκολάτας, ανακατάψτε το τυρί μασκορπόνε, το κακάο και το γιαούρτι.
- Αν είναι πυκνό το μείγμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο γιαούρτι.
- Αλείψτε το μείγμα σοκολάτας στην κρούστα που έχει ήδη κρυώσει.
- Μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας όπως θέλετε (με ψητές φλύδες καρύδας, καβουρδισμένα αμύγδαλα κ.α. )
Πηγή foodmaniacs
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: carolynnsrecipebox.blogspot.gr
Διαφήμιση