Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Τάρτα σοκολάτας κι αλμυρής καραμέλας

Το δίδυμο αυτό στην τάρτα σοκολάτας κι αλμυρής καραμέλας σίγουρα θα απογειώσει τις αισθήσεις σας ! Κάθε μπουκιά κι απόλαυση !

Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 1+1/4 ‏φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι
  • 110γρ. ‏κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 ‏αυγό
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ‏παγωμένο νερό
  • 1/4 φλιτζανιού ‏αμύγδαλα σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού ‏σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού ‏ζάχαρη

Για την καραμέλα θα χρειαστείτε:

  • 1+1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ‏νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ‏κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας (70γρ.) ‏ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι ‏κρέμα γάλακτος
  • 120γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τα αλεσμένα αμύγδαλα, την σκόνη κακάο, την ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Αναμειγνύετε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζύμης, ένα πιρούνι ή ένα μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει χοντρά ψίχουλα.
  3. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό και ανακατεύετε.
  4. Προσθέστε το νερό και το ανακατέψτε μέσα στη ζύμη.
  5. Τυλίγετε την ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη, την πλάθετε σε έναν δίσκο και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη την νύχτα.
  6. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ή πάνω στο πλαστικό περιτύλιγμα ανοίγετε τη ζύμη σε έναν κύκλο με περίπου 4 εκατοστά να εξέχουν από τις πλευρές της ταρτιέρας που θα την βάλετε.
  7. Σηκώνετε την ζύμη και την τοποθετείτε σε μία λαδωμένη ταρτιέρα 25 εκατοστών.
  8. Την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  9. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι, απλώνετε πάνω από την ζύμη μία λαδόκολλα.
  10. Γεμίζετε με ξηρά φασόλια, ρύζι ή βάρη πιτών (για να μην φουσκώσει η ζύμη σας).
  11. Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.
  12. Αφαιρείτε τα βάρη και την λαδόκολλα. Το βάζετε πάλι στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά.
  13. Αφήνετε την κρούστα να κρυώσει πριν την βγάλετε από την ταρτιέρα.
  14. Τοποθετείτε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα με βαθύ πάτο σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και αφήνετε να σιγοβράσει χωρίς ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
  15. Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Θα αρχίσει να αφρίζει λίγο.
  16. Μαγειρεύετε για περίπου 1 ή 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  17. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι.
  18. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  19. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει λίγο και την ρίχνετε πάνω από την κρούστα σοκολάτας.
  20. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες.
  21. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα.
  22. Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει, την βγάζετε από τη φωτιά και την περιχύνετε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  23. Την αφήνετε να καθίσει ένα λεπτό, στη συνέχεια, την ανακατεύετε μέχρι να γίνει λεία.
  24. Ρίχνετε τη σοκολάτα ganache πάνω από την καραμέλα.
  25. Την απλώνετε ομοιόμορφα και την βάζετε στο ψυγείο για άλλες 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Πασπαλίζετε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και σερβίρετε.

Πηγή: tilestwra

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
2 Σχόλια
  1. Ελλη λέει

    Δεν υπάρχουν οτα γραμμάρια του κακάο και της ζάχαρης για την βαση

    1. Food Maniacs λέει

      Καλησπέρα Έλλη, μόλις διορθώσαμε τη συνταγή και προσθέσαμε τα υλικά που έλειπαν, ευχαριστούμε !

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend