Μια υπέροχη συνταγή που αποτελεί παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας με φέτα. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα δε θα τη φτιάξετε μόνο μια φορά!
Τέλεια στριφτή τυρόπιτα με φέτα
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
- Μερίδες6
Για τη στριφτή τυρόπιτα με φέτα θα χρειαστείτε
- 900 γρ. αλεύρι
- 400 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 ασπράδι
- 6 κ.σ. λάδι
- 6 κ.σ. γιαούρτι
- 40 γρ. φρέσκια μαγιά
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 400 γρ. τυρί φέτα
- 1 κρόκο και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίτα σας πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση
Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνετε την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή.
Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας.
Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.
Χωρίζετε την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγετε το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού.
Μοιράζετε την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες (Μη τραβάτε τη ζύμη σας για να μην σας ανοίξει)!
Κόβετε της γωνιές από την υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.
Αφήνετε την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς