Τέλειοι λουκουμάδες με μπανάνα και κανέλα
Σε ποιον δεν αρέσουν οι λουκουμάδες; Εδώ σας έχουμε μία κάπως διαφορετική αλλά σας εγγυόμαστε απίστευτα γευστική συνταγή για λουκουμάδες με μπανάνα και κανέλα!
Τέλειοι λουκουμάδες με μπανάνα και κανέλα
- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες10
Για τους λουκουμάδες με μπανάνα θα χρειαστείτε
- 125 γραμμάρια Αλεύρι
- 8 γραμμάρια Μπέικιν πάουντερ
- 75 γραμμάρια Ζάχαρη (Κρυσταλλική)
- 5 γραμμάρια Ξύσμα λεμονιού
- 2 γραμμάρια Αλάτι
- 40 γραμμάρια Ινδοκάρυδο
- 2 γραμμάρια Κανέλα (Σκόνη)
- 600 γραμμάρια Μπανάνες (Ώριμες)
- Όσο θέλετε Ηλιέλαιο (Για το τηγάνισμα)
- Όσο θέλετε Παγωτό (Προτείνουμε βανίλια)
- Μια χούφτα Ζάχαρη (Κρυσταλλική) για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το αλάτι, το ινδοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τις μπανάνες και με ένα κουτάλι τις λιώνετε μέχρι να έχετε ένα πηχτό χυλό.
Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσετε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει.
Τηγανίζετε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα.
Αποσύρετε και στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Πασπαλίζετε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρετε με το αγαπημένο σας παγωτό (προτείνουμε βανίλια!!! 🙂 ).
Πηγή: yiannislucacos.gr