Πρωτότυπο κέικ τιραμισού που θα σας ξετρελάνει! Απλή συνταγή και πολύ εύκολη.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Χωρίζετε στα αβγά τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
- Χτυπάτε για περίπου 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε.
- Σε ένα φλυτζάνι βάζετε τον εσπρέσσο μαζί με την καλούα ή το λικέρ καφέ και 1 κουταλιά γλυκού κακάο.
- Το προσθέτετε στο μείγμα.
- Κοσκινίζετε τη φαρίνα και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια αν θέλετε.
- Παίρνετε μια ξύλινη κουτάλα και στο μείγμα προσθέτετε σε δόσεις το αλεύρι και τη μαρέγκα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Λαδώνετε μια φόρμα και προσθέτετε το μείγμα εκεί.
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω και αέρας) στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (φούρνος με φούρνο διαφέρει γι’αυτό ας κάνουμε και το κλασικό κόλπο με την οδοντογλυφίδα).
- Αφήνετε το κέικ να κρυώσει τελείως.
- Το ξεφορμάρετε και το πασπαλίζετε με κακάο σκόνη.
Συνταγή για κέικ τιραμισού
Πηγή: cookpad.com
Διαφήμιση