Δοκιμάστε το κωκ στο ταψί (κωκ ταψιού) για να δείτε τι εστί γλυκό – Μια συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!
Συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα: Σοκολατένια πάστα ταψιού!
Κωκ στο ταψί (Κωκ ταψιού)

- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες10
Για το κωκ στο ταψί (κωκ ταψιού) θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 baking powder
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. νερό
Υλικά για την κρέμα
- 2 1/2 λίτρα γάλα
- 1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 5 κροκάδια
- 2-3 βανίλιες
Υλικά για την επικάλυψη
- 200 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
- 200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάτε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα.
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα. Την αδειάζετε πάνω στην κρύα βάση.
Αφήνετε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο.
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση