Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Θεϊκή καρμπονάρα

Είναι η καλύτερη συνταγή που έχουμε εκτελέσει , είναι τόσο γρήγορη που δε θα το πιστεύετε ! Αρκεί να προσέξετε τα βήματα και θα έχετε ένα υπέροχο γεύμα !

Καρμπονάρα

  • 500 γραμμάρια ‏Μακαρόνια λιγκουίνι
  • 300 γραμμάρια ‏Μπέικον καπνιστό
  • 5 ‏Κρόκοι αυγών
  • 100 ml ‏Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια ‏Παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 ‏Ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • ‏Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβετε το μπέικον σε κύβους.
  2. Καίτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνετε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζετε την σάλτσα σας. Είναι σημαντικό να έχετε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψετε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσατε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
  5. Στο σημείο αυτό οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και προσεκτικές γιατί η σάλτσα θα μαγειρευτεί στον «αυτόματο πιλότο».
  6. Ρίχνετε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύετε.
  7. Ρίχνετε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  8. Σερβίρετε με χοντροτριμμένη παρμεζάνα, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Έξτρα πληροφορίες 

  1. Τα μαγειρεύετε al dente γιατί είναι λιγότερο βαριά στο στομάχι!

FNM_030114-Spaghetti-Carbonara-Recipe-h_s4x3 (1)

Θεϊκή καρμπονάρα
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend