Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Θεϊκή πάστα ταψιού!

Μια θεϊκή πάστα ταψιού από τα χεράκια σας που θα αφήσει εποχή! Για όσους αγαπάνε τη σοκολάτα, έχουμε και τη γλυκιά της εκδοχή σε αυτήν τη συνταγή για πάστα ταψιού σοκολατίνα.

Και για εσάς που αγαπάτε τα γλυκά ταψιού, στο τέλος της συνταγής έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες συνταγές!

Πάστα ταψιού

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για την πάστα ταψιού θα χρειαστείτε

    Υλικά για το παντεσπάνι

    • 6 ‏αυγά
    • 6 κ.σ. ‏ζάχαρη
    • 1 φακελάκι ‏βανίλια
    • 6 κ.σ. κοφτά ‏αλεύρι
    • 4 κ.σ. ‏κακάο
    • 4 κ.σ. ‏λάδι
    • 1 φακελάκι ‏baking powder

    Υλικά για το γλάσο

    • 200 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
    • 100 ml ‏κρέμα γάλακτος
    • 20 γρ. ‏βούτυρο/μαργαρίνη

    Υλικά για την κρέμα

    • 2 ‏κρέμες μορφάτ (έτοιμη σαντιγί)
    • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα

    Υλικά για το σιρόπι

    • 250 ml ‏νερό
    • 250 γρ ‏ζάχαρη
    • 2 κ.σ. ‏κονιάκ

    Εκτέλεση

    1

    Χτυπάτε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρίσουν.

    2

    Κοσκινίζετε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτετε σταδιακά μέσα στο μείγμα με τα ανακατεύοντας απαλά.

    3

    Στο τέλος προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε. Αλευρώνετε και λαδώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (Πάντα εξαρτάται από τον φούρνο).

    4

    Στο μεταξύ βράζετε το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το περιχύνετε πάνω από το ζεστό παντεσπάνι 2 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

    5

    Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα.

    6

    Περιχύνετε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.

    Για το γλάσο

    7

    Βράζετε όλα τα υλικά στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

    8

    Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Όταν το γλάσο κρυώσει  το περιχύνετε πάνω από το γλυκό.

    9

    Αφήνετε το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

    Διαφήμιση

    πάστα ταψιού

    Πηγή

    Πηγή και φώτο από mirodieskainostimies

    3.4/5 - (35 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    4 Σχόλια
    1. Μάρι λέει

      τι είναι η κρέμα φορμάτ? δώστε την συνταγή αν έχετε την καλωσύνη. ευχαριστώ

      1. Foodmaniacs λέει

        Καλησπέρα Μάρι , είναι έτοιμη σαντιγί σε κεσεδάκι και θα το βρείς στο σουπερμάρκετ στο τμήμα με τα είδη ζαχαροπλαστικής !

    2. thodoris λέει

      το κακάο τι απόγινε ρε παιδιά???

    3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει

      μαλλον μορφατ θελει να πει

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend