Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Θεϊκό τιραμισού!

Ένα διάσημο και πολυακουσμένο γλυκό το οποίο οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο στην παραγωγή του, μέχρι να διαβάσουν τη συνταγή που ακολουθεί! Το ιδανικό γλυκό για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και τον καφέ!

Τιραμισού

  • 1 πακέτο ‏Σαβαγιάρ έτοιμα
  • 250 γραμμάρια ‏Γάλα φρέσκο (πλήρες)
  • 1 φλιτζανάκι ‏Εσπρέσο (Δυνατός)
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Στιγμιαίος καφές σε σκόνη (Εναλλακτικά αντί για τον εσπρέσο)
  • 70 γραμμάρια ‏Κονιάκ
  • 500 γραμμάρια ‏Μασκαρπόνε
  • 150 γραμμάρια ‏Άχνη ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ‏Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 ‏Κρόκους
  • 4 ‏Ασπράδια
  • Όσο θέλετε ‏Κακάο (Για πασπάλισμα στο τέλος)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα (θα πάρει περίπου 20 λεπτά).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα, σαν κρέμα.
  3. Προσθέτετε τους κρόκους και ανακατεύετε καλά ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να μη χάσει τον όγκο της.
  5. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρετε και προσθέτετε τον καφέ (εσπρέσο ή σκόνη) και το κονιάκ.
  6. Βουτάτε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο ζεστό γάλα γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές (Δεν τα αφήνετε να μουλιάσουν πολύ γιατί θα διαλυθούν).
  7. Τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι χωρίς να αφήνετε κενά, μέχρι να καλυφθεί εντελώς ο πάτος (Αν χρειαστεί σπάτε μερικά για να καλυφθούν τυχόν κενά).
  8. Αδειάζετε από πάνω την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  9. Στη συνέχεια βουτάτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε από πάνω.
  10. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, ώστε να μπορείτε να κόψετε και να σερβίρετε σε κομμάτια (Ακόμα καλύτερα είναι αφήσετε το τιραμισού ένα βράδυ, γιατί είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα).
  11. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε κάθε κομμάτι με κακάο!

tiramisou

Πηγή : steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend