Τηγανιά καλοκαιρινή
Ένας απ’τους αγαπημένους μεζέδες των μερακλήδων κι όχι μόνο. Ιδανικός για να συνοδευτεί μαζί με παγωμένο ούζο ή μια κρύα μπύρα !
Τηγανιά
- 1 συσκευασία Παξιμαδάκια
- 4 κουταλάκια της σούπας Ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια Χοιρινό λαιμού χωρίς κόκκαλο
- 1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 15 Ντοματίνια μακρόστενα
- 1 Μκρή ντομάτα ζουμερή
- 1 κουταλάκι της σούπας Πάπρικα γλυκιά
- 1/2 φλιτζάνι Ούζο
- Όσα θέλετε Φρέσκα μυρωδικά ,ρίγανη , θυμάρι , φρέσκο δυόσμο
- Όσο θέλετε Αλάτι
- Όσο θέλετε Πιπέρι
- 150 γραμμάρια Χαλούμι κομμένο σε καρέ
Εκτέλεση
- Στεγνώνετε το χοιρινό σε απορροφητικό χαρτί. Κόβετε σε μικρά καρέ.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό για 2-3′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια.
- Ανακατεύετε τακτικά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο και σοτάρετε για 3′ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε και ανακατεύετε τακτικά.
- Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνετε την τηγανιά με το ούζο και την ντομάτα τριμμένη.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, βάζετε καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει η τηγανιά σχεδόν με το λάδι της.
- Αλατοπιπερώνετε την τηγανιά προς το τέλος (το χαλούμι είναι αρκετά νόστιμο τυρί, προσοχή στο αλάτι) και προσθέτετε τα φρέσκα βότανα κατά βούληση.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζετε το χαλούμι κομμένο σε μικρά καρέ, ανακατεύετε λίγο για να ζεσταθεί και να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Γεμίζετε παξιμαδάκια με την καλοκαιρινή τηγανιά, τα βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρετε με παγωμένο ούζο ή κρύα μπίρα.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση