Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τηγανιά καλοκαιρινή

Ένας απ’τους αγαπημένους μεζέδες των μερακλήδων κι όχι μόνο. Ιδανικός για να συνοδευτεί μαζί με παγωμένο ούζο ή μια κρύα μπύρα !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνετε το χοιρινό σε απορροφητικό χαρτί. Κόβετε σε μικρά καρέ.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό για 2-3′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια.
  3. Ανακατεύετε τακτικά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο και σοτάρετε για 3′ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  4. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε και ανακατεύετε τακτικά.
  5. Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνετε την τηγανιά με το ούζο και την ντομάτα τριμμένη.
  6. Χαμηλώνετε τη φωτιά, βάζετε καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει η τηγανιά σχεδόν με το λάδι της.
  7. Αλατοπιπερώνετε την τηγανιά προς το τέλος (το χαλούμι είναι αρκετά νόστιμο τυρί, προσοχή στο αλάτι) και προσθέτετε τα φρέσκα βότανα κατά βούληση.
  8. Προς το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζετε το χαλούμι κομμένο σε μικρά καρέ, ανακατεύετε λίγο για να ζεσταθεί και να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά.
  9. Γεμίζετε παξιμαδάκια με την καλοκαιρινή τηγανιά, τα βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρετε με παγωμένο ούζο ή κρύα μπίρα.

9E6FBEE8-EE06-406F-8B13-9FE14ABAF4DB

Πηγή: argiro.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend