Τηγανιτές μπουκίτσες κρεμμυδιού με ντιπ
Για τους φαν του κρεμμυδιού αυτές οι μπουκίτσες κρεμμυδιού είναι το ιδανικό
ορεκτικό !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με το αυγό. Σ’ένα μπολ ξεχωριστό ανακατεύετε το αλεύρι , το αλάτι , το πιπέρι και τα υπόλοιπα στερεά σας υλικά.
- Κόβετε τη κορυφή του κρεμμυδιού και το ξεφλουδίζετε.
- Γυρίζετε το κρεμμύδι ώστε η πλευρά που κόψατε να κοιτάζει κάτω και χαράσετε από τη ρίζα προς τα κάτω κατά μήκος 6-8 λορίδες των 0.6 εκ. μέχρι τη βάση. Γυρίστε ανάποδα το κρεμμύδι και με τα δάχτυλα απαλά ξεχωρίστε του τα πέταλα που σχηματίστηκαν από το κόψιμο.
- Περάστε το κρεμμύδι από το μείγμα αλευριού και σηκώστε το στον αέρα για να τινάξετε τη περίσσια ποσότητα.
- Περάστε και από το μείγμα με το αυγό αφήνοντας την περίσσια ποσότητα να “τρέξει”. Περάστε ξανά από το μείγμα με το αλεύρι. Αφήστε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά στο ψυγείο όσο θα βάλετε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Όταν είναι έτοιμο το λάδι , βγάζετε τα κρεμμύδια απ΄το ψυγείο , τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού .
- Τηγανίζετε προσεκτικά κάθε κρεμμύδι για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζετε να τηγανιστούν κι απ’την άλλη μεριά για 3 λεπτά.
- Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
Για το ντίπ
- Σ΄ένα μικρό μπολ βάζετε τη μαγιονέζα , τη καπνιστή πάπρικα και το λεμόνι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζετε να δείτε τη γεύση.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com