Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τηγανιτές μπουκίτσες κρεμμυδιού με ντιπ

Για τους φαν του κρεμμυδιού αυτές οι μπουκίτσες κρεμμυδιού είναι το ιδανικό

ορεκτικό !

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με το αυγό. Σ’ένα μπολ ξεχωριστό ανακατεύετε το αλεύρι , το αλάτι , το πιπέρι και τα υπόλοιπα στερεά σας υλικά.
  2. Κόβετε τη κορυφή του κρεμμυδιού και το ξεφλουδίζετε.
  3. Γυρίζετε το κρεμμύδι ώστε η πλευρά που κόψατε να κοιτάζει κάτω και χαράσετε από τη ρίζα προς τα κάτω κατά μήκος 6-8 λορίδες των 0.6 εκ. μέχρι τη βάση. Γυρίστε ανάποδα το κρεμμύδι και με τα δάχτυλα απαλά ξεχωρίστε του τα πέταλα που σχηματίστηκαν από το κόψιμο.
  4. Περάστε το κρεμμύδι από το μείγμα αλευριού και σηκώστε το στον αέρα για να τινάξετε τη περίσσια ποσότητα.
  5. Περάστε και από το μείγμα με το αυγό αφήνοντας την περίσσια ποσότητα να “τρέξει”. Περάστε ξανά από το μείγμα με το αλεύρι. Αφήστε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά στο ψυγείο όσο θα βάλετε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  6. Όταν είναι έτοιμο το λάδι  , βγάζετε τα κρεμμύδια απ΄το ψυγείο , τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού .
  7. Τηγανίζετε προσεκτικά κάθε κρεμμύδι για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζετε να τηγανιστούν κι απ’την άλλη μεριά για 3 λεπτά.
  8. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.

Για το ντίπ

  1. Σ΄ένα μικρό μπολ βάζετε τη μαγιονέζα , τη καπνιστή πάπρικα και το λεμόνι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζετε να δείτε τη γεύση.

tiganites_boukitses

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend