Τηγανιτό κινέζικο ρύζι
Θέλετε να βάλετε μια ασιατική αίσθηση στο τραπέζι σας ; Αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για μια εισαγωγή στην ασιατική κουζίνα !
Τηγανιτό κινέζικο ρύζι`
- 4 φλ. Καστανό ρύζι μπασμάτι για εξωτικές συνταγές
- 3/4 φλ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 1/2 κ.σ. Λάδι
- 1 Αβγό χτυπημένο
- 3 σταγόνες Σόγια σος
- 3 σταγόνες Σησαμέλαιο
- 200 γρ. Κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλ. Καρότο τριμμένο
- 1 Κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 4 Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 2 κ.σ. Σόγια σος
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζετε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει.
- Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε από το wok και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρείτε το wok από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
- Ρίχνετε 3 σταγόνες σόγια σως και 3 σταγόνες σησαμέλαιο στο αβγό, που έχετε χτυπήσει και το αφήνετε στην άκρη.
- Ρίχνετε ½ κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτετε το αβγό. Κουνάτε το wok, για να πάει το αβγό παντού, φροντίζοντας να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Το αφαιρείτε από το wok και το ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαζί με το καρότο, την πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζετε για 2 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρύο καστανό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
- Προσθέτετε 2 κ.σ. σόγια σως και το αβγό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό.
- Σερβίρετε τοποθετώντας έξτρα σόγια σος στο τραπέζι.
Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr
Διαφήμιση