Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τιραμισού λεμόνι

Το τιραμισού λεμόνι εκτελείται παρομοίως με το παραδοσιακό τιραμισού αλλά στην θέση του καφέ μπαίνει δυναμικά το λεμόνι χαρίζοντας ένα δροσερό άρωμα και φρεσκάδα σε ένα γλυκό που όλοι θα θέλουν να γευτούν!

Συνταγή που πρέπει να δεις: Νουτελαμισού ή αλλιώς Τιραμισού Nutella!

Τιραμισού λεμόνι

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
    • Μερίδες4

      Για το τιραμισού λεμόνι θα χρειαστείτε:

      Υλικά για την κρέμα του τιραμισού

      • 5 ασπράδια
      • 70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
      • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
      • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
      • 3 κουταλιές της σούπας limoncello
      • ξύσμα από ένα λεμόνι

      Υλικά για την συναρμολόγηση

      • 1 φλιτζάνι limoncello
      • 1 φλιτζάνι νερό
      • 40 μπισκότα σαβαγιάρ
      • Ξύσμα από ένα λεμόνι
      • (προαιρετικά) 100 γρ. νιφάδες λευκής σοκολάτας

      Εκτέλεση

      Αρχικά, φτιάχνουμε την κρέμα του τιραμισού

      1

      Χτυπάτε με ηλεκτρικό μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μαρέγκα. Όταν φουσκώσει ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να πάει σε όλο μείγμα.

      2

      Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα (όχι όμως να σφίξει σαν σαντιγί) κι έπειτα ενσωματώνετε την μαρέγκα με μια λαστιχένια σπάτουλα (μαρίζ). Προσθέτετε το limoncello και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε με απαλές κινήσεις,για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

      Συνεχίζουμε με την συναρμολόγηση του γλυκού μας

      3

      Σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1 φλιτζάνι limoncello και το 1 φλιτζάνι νερό.

      4

      Αφού διαλέξετε ένα μακρόστενο σκεύος, βουτάτε μόνο τις άκρες των μπισκότων σαβαγιάρ αφήνοντας στεγνό το κέντρο τους, και τα βάζετε ένα ένα στο σκεύος σας.

      5

      Στην συνέχεια απλώνετε το 1/3 της κρέμας πάνω από την πρώτη στρώση μπισκότων κι επαναλαμβάνετε την διαδικασία βρέχοντας τα μπισκότα σαβαγιάρ, απλώνοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο και τέλος, καλύπτοντας με κρέμα.

      6

      Τέλος, πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού και νιφάδες λευκής σοκολάτας

      7

      Το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις και να το απολαύσετε δροσερό.

      Διαφήμιση

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Τιραμισού λεμόνι
      5 (100%) 1 vote

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend