Τιραμισού μπανάνας
Το κλασικό ιταλικό γλυκό σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή ! Το τιραμισού μπανάνας θα σας ξετρελάνει !!!
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C.
- Πολτοποιείτε 4 ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά , τις πολτοποιημένες μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι ,τη μαγειρική σόδα , το αλάτι και τα προσθέτετε το μείγμα. Τέλος , προσθέτε τα καρύδια και ανακατεύετε προσεκτικά με μια σπάτουλα.
- Τοποθετείτε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα στην οποία έχετε απλώσει λαδόκολλα.
- Ψήνετε για 60 λεπτά μέχρι η επιφάνεια του κέικ να γίνει χρυσοκαφέ και να σφίξει. Αφήστε το να κρυώσει.
- Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές , δηλαδή να γίνει το μείγμα σαντιγί.
- Κόβετε το κέικ μπανάνας σε ίσα κομμάτια 1,3 εκατοστών και απλώνετε τις μισές φέτες σε ένα πυρέξ.
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό διαλύετε τον εσπρέσο , προσθέστε amaretto αν θέλετε και αλείφετε με το μείγμα τις φέτες μπανάνας με τη χρήση ενός πινέλου.
- Χρησιμοποιήστε το 1/3 της σαντιγίς απλώνοντας το πάνω από τις φέτες κέικ μπανάνας σε μια λεπτή στρώση μέχρι να καλυφθούν τελείως.
- Προσθέστε μια στρώση από φέτες κέικ μπανάνας και καλύψτε το απλώνοντας το άλλο ένα 1/3 της σαντιγί.
- Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φέτες μπανάνας , αλείφετε με το μείγμα και καφέ και τέλος με τη σαντιγί.
- Πασπαλίζετε με κακάο σε σκόνη με ένα σουρωτήρι μέχρι να καλυφθεί τελείως το γλυκό.
- Ήρθε η ώρα της απόλαυσης.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: buzzfeed
Διαφήμιση