Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τιραμισού παγωτό σάντουιτς

Τι καλύτερο από αυτά τα ατομικά σπιτικά σαντουιτσάκια παγωτό με γεύση τιραμισού σεμιφρέντο;

Για το τιραμισού σεμιφρέντο θα χρειαστείτε

  • 1 ‏κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1/3 φλιτζ. ‏Εσπρέσο παγωμένος
  • 2 φλιτζ. ‏Κρέμα γάλακτος

Για το σάντουιτς θα χρειαστείτε

  • 8 ‏ασπράδια
  • 8 ‏κρόκοι
  • 1 1/3 φλιτζ. + 1/4 φλιτζ. ‏Ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζ. ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ‏Μπέικιν πάουντερ
  • ‏Λίγες σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για τη σεμιφρέντο: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα και τον εσπρέσσο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος έως ότου σφίξει. Με το μίξερ σε χαμηλή δύναμη, σιγά σιγά προσθέστε το μείγμα με τον εσπρέσσο και χτυπήσετ το μέχρι να πυκνώσει το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 6 ώρες (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
  3. Για το σάντουιτς: Προθερμαίνετε το φούρνοστους 175C, και προετοιμάζεται 2 σχάρες ψησίματος στις οποίες έχετε απλώσει λαδόκολλα.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξει το μείγμα. Σιγά σιγά προσθέστε το 1/4 φλιτζ. της ζάχαρης και χτυπήστε το μείγμα δυνατά μέχρι να σφίξει. Κατόπιν αφήστε το στην άκρη.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει πυκνό και να έχει »ανοίξει» σε χρώμα. Ρίξτε τα μισά ασπράδια από το μείγμα που είχατε αφήσει στην άκρη και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τότε, προσθέστε και το υπόλοιπο μισό μείγμα με τα ασπράδια και συνεχίστε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθεί πάλι το μείγμα.
  6. Χύστε το μείγμα ομοιόμορφα στις έτοιμες σχάρες και ψήστε για περίπου 20 λεπτά (για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο δοκιμάστε να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μείγματος. Αν αυτή βγει »καθαρή» τότε αυτό είναι έτοιμο).
  7. Αφού κρυώσει ελαφρώς, αφαιρέστε το από τα ταψιά και τοποθετήστε το σε μια άλλη σχάρα ώστε να κρυώσει πλήρως, για 30 περίπου λεπτά.
  8. Για να »συναρμολογήσετε» το παγωτό-σάντουιτς τοποθετήστε ένα κομμάτι (αυτό από το ενα ταψί) από τη βάση του σάντουιτς ανάποδα σε μια μεγάλη πιατέλα ή ταψί. Κατόπιν προσθέστε από πάνω το παγωτό τιραμισού σεμιφρέντο και ύστερα προσθέστε από πάνω το άλλο κομμάτι (από το δεύτερο ταψί) της βάσης του σάντουιτς. Καλύψτε το σάντουίτς σας με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ) έως ότου το γλυκό σας σκληρύνει και »φορμάρει» πλήρως. Πριν το σερβίρετε κόψτε το σε κομμάτια της αρεσκείας σας και γαρνίρετέ τα από πάνω με τις σταγόνες σοκολάτας!

τιραμισού παγωτό σάντουιτς

Συνταγή για τιραμισού παγωτό – σάντουιτς

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend