To… διαφορετικό banoffee
Το γνωστό και αγαπημένο μας banoffee, σε μια κάπως… διαφορετική αλλά σούπερ γευστική εκτέλεση!
Διαβάστε τη συνταγή παρακάτω:
[ingredients]
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μούλτι, μέχρι να θρυμματιστούν.
- Λιώστε 75 γραμμάρια βούτυρο και ανακατέψτε το καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα μπισκότα.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Ύστερα τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο, ώστε να παγώσει και να δέσει η βάση.
- Για να φτιάξετε την αλατισμένη καραμέλα, λιώστε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 125 γραμμάρια βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το καλά μέχρι να ”διαλυθεί” πλήρως η ζάχαρη.
- Ανακατέψτε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να βράσει. Αφήστε το να κάνει μερικές ”φούσκες” έως ότου το μείγμα σκουρύνει.
- Ρίξτε στο μείγμα μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε καλά. Ύστερα αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
- Μετά από λίγα λεπτά χύστε το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα και βάλτε πάλι το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
- Όταν είναι έτοιμο το γλυκό σας, βγάλτε το προσεκτικά από ταψί και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Τοποθετήστε τις μπανάνες πάνω από το γλυκό και τελειώστε με μερικές κουταλιές από σαντιγί και τις ”μπούκλες” (κομμάτια) από τις 2 σοκολάτες.
Πηγή: foodmaniacs.gr
Με έμπνευση και φωτογραφία από : delicious.com.au