Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

To… διαφορετικό banoffee

Το γνωστό και αγαπημένο μας banoffee, σε μια κάπως… διαφορετική αλλά σούπερ γευστική εκτέλεση!

Διαβάστε τη συνταγή παρακάτω:

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μούλτι, μέχρι να θρυμματιστούν.
  2. Λιώστε 75 γραμμάρια βούτυρο και ανακατέψτε το καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα μπισκότα.
  3. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
  4. Ύστερα τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο, ώστε να παγώσει και να δέσει η βάση.
  5. Για να φτιάξετε την αλατισμένη καραμέλα, λιώστε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 125 γραμμάρια βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το καλά μέχρι να ”διαλυθεί” πλήρως η ζάχαρη.
  6. Ανακατέψτε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να βράσει. Αφήστε το να κάνει μερικές ”φούσκες”  έως ότου το μείγμα σκουρύνει.
  7. Ρίξτε στο μείγμα μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε καλά. Ύστερα αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
  8. Μετά από λίγα λεπτά χύστε το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα και βάλτε πάλι το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
  9. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό σας, βγάλτε το προσεκτικά από ταψί και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη πιατέλα.
  10. Τοποθετήστε τις μπανάνες πάνω από το γλυκό και τελειώστε με μερικές κουταλιές από σαντιγί και τις ”μπούκλες” (κομμάτια) από τις 2 σοκολάτες.

salted_caramel_banoffee

Πηγή: foodmaniacs.gr

Με έμπνευση και φωτογραφία από : delicious.com.au

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend