Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Το καλύτερο κέρασμα νηστίσιμο σιροπιαστό Γιαννώτικο

Φτιάξτε αυτή τη νηστίσιμη συνταγή για το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό και θα ξετρελαθείτε!

Το καλύτερο κέρασμα νηστίσιμο σιροπιαστό Γιαννώτικο

  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
  • Μερίδες20-25

    Για το νηστίσιμο σιροπιαστό Γιαννώτικο θα χρειαστείτε

    Υλικά για το φύλλο

    • 200 γρ. φύλλα κρούστας
    • 120 γρ. φύλλα για Καταΐφι
    • 120 ml ηλιέλαιο

    Υλικά για το σιρόπι

    • 450ml νερό
    • 550 γρ. ζάχαρη
    • ¼ χυμός λεμονιού
    • Ένα λεμόνι, το ξύσμα
    • 1 στικ κανέλας
    • 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
    • 2 φέτες πορτοκάλι (προαιρετικό)
    • 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικό)

    Υλικά για τη γέμιση

    • 250 γρ. καρύδια
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
    • 1 βανίλια σε σκόνη (προαιρετικό)

    Εκτέλεση

    1

    Για το σιρόπι

    Ρίξτε το νερό, τη ζάχαρη, το στικ κανέλας, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε δύο φέτες πορτοκάλι. Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε ελαφρά κι αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

    2

    Για τη γέμιση

    Αλέστε τα καρύδια σε ένα μούλτι. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά μαζί με την κανέλα και τη βανίλια κι ανακατέψτε.

    3

    Απλώστε ένα φύλλο κρούστας και αλείψτε το καλά με λάδι. Τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο στην κορυφή και αλείψτε το με λάδι. Επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα ακόμη φύλλο.

    4

    Πάρτε μια χούφτα από το φύλλο για Καταΐφι κι απλώστε το στα 3 φύλλα κατά μήκος. Τώρα πασπαλίστε 1 ½ κουταλιά της σούπας γέμισης στο φύλλο για Καταΐφι.

    5

    Τυλίξτε τα φύλλα μαζί με το φύλλο για Καταΐφι και τη γέμιση.

    6

    Κόψτε τα τυλιγμένα φύλλα σε ρολό 4 εκ. και τοποθετήστε τα σε ίση απόσταση σε ένα λαδωμένο ταψί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

    7

    Ψήστε τα ρολό Καταΐφι στους 160C για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    8

    Ρίξτε το κρύο σιρόπι στα ζεστά μπακλαβαδάκια κι αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 15 λεπτά. Γυρίστε τα από την άλλη για να απορροφήσουν και το υπόλοιπο σιρόπι.

    Διαφήμιση

    Το καλύτερο κέρασμα νηστίσιμο σιροπιαστό Γιαννώτικοfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: vickisgreekrecipes.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend