Το τέλειο τυροσκορδόψωμο
Είναι από τα κλασικά ορεκτικά που σερβίρονται στα εστιατόρια και αγαπάει ο κόσμος.
Εσείς όμως θα φτιάξετε ακόμα καλύτερο και θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορες !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
- Κόβετε τη φρατζόλα στα 2 ώστε να έχετε 2 κομμάτια.
- Λιώνετε 1 μπάρα βουτύρου ( 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων )
- Προσθέτετε το σκόρδο και τον μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο.
- Χρησιμοποιόντας ένα πινέλο απλώνετε στις φρατζόλες το μείγμα βουτύρου.
- Καλύπτετε τις φρατζόλες με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά.
- Αποσύρετε από τον φούρνο , βγάζετε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί της επιλογής σας. Στο σημείο αυτό δε τυλίγετε τις φρατζόλες σας.
- Αν θέλετε το ψωμί σας να είναι τραγανό ενεργοποιείστε τη ρύθμιση γκριλ στον φούρνο σας και ψήστε για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αν θέλετε το σκορδόψωμό σας πιο μαλακό πασπαλίστε με τυρί και ψήστε στους 200 C για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι προαιρετικά.
Με έμπνευση και φωτογραφία από centercook