Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Το τέλειο τυροσκορδόψωμο

Είναι από τα κλασικά ορεκτικά που σερβίρονται στα εστιατόρια και αγαπάει ο κόσμος. 

Εσείς όμως θα φτιάξετε ακόμα καλύτερο και θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορες !

Για το τέλειο τυροσκορδόψωμο θα χρειαστείτε :

  • 45-50 εκ. ‏Γαλλική ή Ιταλική μπαγκέτα
  • 1 ‏Μπάρα βουτύρου
  • 4-5 ή 3/4 κ.γ. ‏Σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες ή σκόρδο σε σκόνη
  • 1-2 κ.γ. , 1/2-1 κ.γ. ‏Μαϊντανός ψιλοκομμένος ή ξηρός μαϊντανός
  • 1 κούπα ‏Τριμμένο τυρί της επιλογής σας ( εμείς χρησιμοποίησαμε παρμεζάνα και λίγη μοτσαρέλα )

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
  2. Κόβετε τη φρατζόλα στα 2 ώστε να έχετε 2 κομμάτια.
  3. Λιώνετε 1 μπάρα βουτύρου ( 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων )
  4. Προσθέτετε το σκόρδο και τον μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο.
  5. Χρησιμοποιόντας ένα πινέλο απλώνετε στις φρατζόλες το μείγμα βουτύρου.
  6. Καλύπτετε τις φρατζόλες με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά.
  7. Αποσύρετε από τον φούρνο , βγάζετε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί της επιλογής σας. Στο σημείο αυτό δε τυλίγετε τις φρατζόλες σας.
  8. Αν θέλετε το ψωμί σας να είναι τραγανό ενεργοποιείστε τη ρύθμιση γκριλ στον φούρνο σας και ψήστε για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Αν θέλετε το σκορδόψωμό σας πιο μαλακό πασπαλίστε με τυρί και ψήστε στους 200 C για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  10. Πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι προαιρετικά.

Το τέλειο τυροσκορδόψωμο2

Με έμπνευση και φωτογραφία από centercook

 

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend