Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τούρτα μπανάνα καρύδα

Μια τούρτα που διαφέρει από τις κλασικές τούρτες με σοκολάτα που έχουμε συνηθίσει, η τούρτα μπανάνα καρύδα εκτός των ιδιαίτερων κι εξωτικών συστατικών της, θα σας χαρίσει μια γευστική πανδαισία που όμοια της δεν έχετε βιώσει!

Αν έχετε παιδιά τότε πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την παιδική τούρτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι, ενώ για όσους νηστεύουν συστήνουμε τη νηστίσιμη σοκολατένια τούρτα με ταχίνι!

Τούρτα μπανάνα καρύδα

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες 20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 45 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για την τούρτα μπανάνα καρύδα θα χρειαστείτε

    • 10 1/2 κ.σ. (1 μπάρα + 2 1/2 κ.σ.) ‏βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1+ 2/3 φλ. ζάχαρη. ‏ζάχαρη
    • 1+ 1/3 του φλ. 170 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κ.γ. ‏baking powder
    • 1 κ.γ. ‏κανέλα
    • 1/2 κ.γ. ‏κάρδαμο
    • 1 πρέζα ‏αλάτι
    • 5 ‏μεγάλα αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα αυγά)
    • 1/3 φλ. ‏γάλα
    • 1/3 + 1/2 φλ. ‏νιφάδες καρύδας
    • 1 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 1 ‏κλοναράκι βανίλιας (τους σπόρους)
    • 1-2 ‏μπανάνες σε φέτες

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου σας. Σε ένα ταψί 22 x 30 τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε να εξέχει στα τοιχώματα.

    2

    Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τα 2/3 του φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 3 λεπτά.

    3

    Ενώ δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.

    4

    Προσθέτετε το γάλα και τους κρόκους αυγών, ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί.

    5

    Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό μπολ (ή πλένοντας καλά αυτό που χρησιμοποιήσατε, σιγουρεύοντας ότι δεν έχει μείνει καθόλου κρόκος αυγού). Προσθέστε τα ασπράδια αυγών και το υπόλοιπο 1 φλ. ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να εμφανιστούν απαλές κορυφές -να είστε υπομονετικοί καθώς η καλή μαρέγκα θέλει τον χρόνο της.

    6

    Μόλις είναι έτοιμη και αφράτη η μαρέγκα απλώστε τη προσεκτικά πάνω από το μείγμα του κέικ.

    7

    Ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα να καφετίσει και να φουσκώσει. Στα 15 λεπτά ψησίματος καλύψτε το στρώμα της μαρέγκας με τις νιφάδες καρύδας. Στο σημείο αυτό οι νιφάδες θα προσκοληθούν στο ήδη υγρό στρώμα μαρέγκας χωρίς όμως να καούν.

    8

    Αφήστε το μείγμα σε μια σχάρα να κρυώσει. Στο μεταξύ προετοιμάζετε τη σαντιγί : τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος και τους σπόρους βανίλιας σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί η σαντιγί για 3 λεπτά.

    9

    Προσεκτικά τοποθετείστε το κέικ σε ένα ξύλο κοπής. Κόβετε το κέικ στη μέση κατά πλάτος με ένα οδοντωτό μαχαίρι. Τοποθετείστε το ένα μισό στο σκεύος που θα σερβιριστεί η τούρτα και καλύψτε την επιφάνεια με την σαντιγί και με μπανάνες σε φέτες. Τοποθετείστε το άλλο μισό από πάνω με τη μαρέγκα προς τα πάνω.

    10

    Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα στα σταθεί και να μαλακώσει.

    Διαφήμιση

    τούρτα μπανάνα καρύδα

    foodmaniacs

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: food52.com

    4/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend