Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ και σοκολάτα

Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε υπέροχη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και γέμιση σοκολάτας! Φοβερός συνδυασμός από τον εξαιρετικό Στέλιο Παρλιάρο. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν!

Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ και σοκολάτα

τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ και σοκολάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για την τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ και σοκολάτα θα χρειαστείτε

    • 300 γρ. ‏μπισκότα πτι-μπερ
    • 1 κιλό + 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα ‏γάλα φρέσκο, πλήρες
    • 100 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 200 γρ. ‏ζάχαρη
    • 4 ‏αυγά
    • 30 γρ. ‏βούτυρο αγελάδας
    • 150 γρ. ‏κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη.

    2

    Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε ξανά μέχρι να προκύψει ένας χυλός.

    3

    Ζεσταίνετε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε και αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με τα αυγά.

    4

    Ανακατεύετε καλά και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.

    5

    Συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά και μόλις βράσει και πήξει το μείγμα, το αποσύρετε και προσθέτετε το βούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα.

    6

    Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σοκολατένια κρέμα.

    7

    Ακουμπάτε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι διαστάσεων 20 x 15 εκ. σε μια πιατέλα.

    8

    Βουτάτε ένα-ένα μερικά μπισκότα στα 300 γρ. γάλα και τα στρώνετε στον πάτο από το τσέρκι, καλύπτοντάς τον ολόκληρο. Αν το τσέρκι σας έχει τις σωστές διαστάσεις, θα χωρέσουν ακριβώς 9 μπισκότα, αλλιώς κόβετε κάποια για να καλύψουμε τυχόν κενά. Από πάνω απλώνετε το 1/3 της ζεστής κρέμας.

    9

    Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και τελειώνετε με μπισκότα. Συνολικά, δηλαδή, η τούρτα σας θα έχει τέσσερις στρώσεις μπισκότων και τρεις κρέμας.

    10

    Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

    11

    Ξεφορμάρετε ζεσταίνοντας το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβώντας το προς τα πάνω.

    Διαφήμιση

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend