Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ και σοκολάτα
Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε υπέροχη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και γέμιση σοκολάτας! Φοβερός συνδυασμός από τον εξαιρετικό Στέλιο Παρλιάρο. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν!
Τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ και σοκολάτα
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες10
Για την τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ και σοκολάτα θα χρειαστείτε
- 300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- 1 κιλό + 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα γάλα φρέσκο, πλήρες
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε ξανά μέχρι να προκύψει ένας χυλός.
Ζεσταίνετε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε και αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με τα αυγά.
Ανακατεύετε καλά και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά και μόλις βράσει και πήξει το μείγμα, το αποσύρετε και προσθέτετε το βούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σοκολατένια κρέμα.
Ακουμπάτε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι διαστάσεων 20 x 15 εκ. σε μια πιατέλα.
Βουτάτε ένα-ένα μερικά μπισκότα στα 300 γρ. γάλα και τα στρώνετε στον πάτο από το τσέρκι, καλύπτοντάς τον ολόκληρο. Αν το τσέρκι σας έχει τις σωστές διαστάσεις, θα χωρέσουν ακριβώς 9 μπισκότα, αλλιώς κόβετε κάποια για να καλύψουμε τυχόν κενά. Από πάνω απλώνετε το 1/3 της ζεστής κρέμας.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και τελειώνετε με μπισκότα. Συνολικά, δηλαδή, η τούρτα σας θα έχει τέσσερις στρώσεις μπισκότων και τρεις κρέμας.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
Ξεφορμάρετε ζεσταίνοντας το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβώντας το προς τα πάνω.
Πηγή: steliosparliaros.gr