Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τούρτα μπίτερ σοκολάτα με ρούμι

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα λατρέψουν αυτή τη τούρτα που μας ετοιμάζει ο Στέλιος Παρλιάρος.

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

Εκτέλεση

Bάση

  1. Κοσκινίζετε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  2. Ρίχνετε μέσα σ’ αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύετε με μία μαρίζ.
  3. Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
  4. Αφήνετε τη βάση να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να τη φτιάξετε μία ημέρα νωρίτερα ώστε να μπορείτε να την κόψουμε πιο εύκολα). Κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες.

Γκανάς

  1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσουν.
  2. Τα αδειάζετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.

Σιρόπι

  1. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτετε το ρούμι.

Συναρμολόγηση

  1. Ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε μια πιατέλα και τοποθετείτε στο εσωτερικό του τη μία φέτα από τη βάση.
  2. Τη ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε επάνω της το 1/3 από την γκανάς και τη βάζετε στην κατάψυξη έως ότου σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα).
  3. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας μετά από κάθε στρώση το γλυκό στην κατάψυξη και τελειώνοντας με κρέμα.
  4. Αφήνετε για αρκετές ώρες να παγώσει και ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με κακάο.

tourta-mpiter-sokolata-roumi

Πηγή: steliosparliaros.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend