Οι λάτρεις της σοκολάτας θα λατρέψουν αυτή τη τούρτα που μας ετοιμάζει ο Στέλιος Παρλιάρος.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
Bάση
- Κοσκινίζετε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
- Ρίχνετε μέσα σ’ αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύετε με μία μαρίζ.
- Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
- Αφήνετε τη βάση να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να τη φτιάξετε μία ημέρα νωρίτερα ώστε να μπορείτε να την κόψουμε πιο εύκολα). Κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες.
Γκανάς
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσουν.
- Τα αδειάζετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
Σιρόπι
- Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτετε το ρούμι.
Συναρμολόγηση
- Ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε μια πιατέλα και τοποθετείτε στο εσωτερικό του τη μία φέτα από τη βάση.
- Τη ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε επάνω της το 1/3 από την γκανάς και τη βάζετε στην κατάψυξη έως ότου σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα).
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας μετά από κάθε στρώση το γλυκό στην κατάψυξη και τελειώνοντας με κρέμα.
- Αφήνετε για αρκετές ώρες να παγώσει και ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με κακάο.
Πηγή: steliosparliaros.gr