Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τούρτα κορμός σοκολάτας!

Φτιάξτε αυτήν την υπέροχη γλυκιά λιχουδιά που δεν χρειάζεται ψήσιμο καθώς η τούρτα κορμός σοκολάτας είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση και εξαιρετική στην εμφάνιση!

Τούρτα κορμός σοκολάτας!

    • Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος7 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος32 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για την τούρτα κορμός σοκολάτας θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη βάση

      • 800 γρ. ‏μπισκότα digestive
      • 100 γρ. ‏φουντούκια

      Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας

      • 200 γρ. ‏ζάχαρη
      • 60 γρ. ‏άγλυκο κακάο
      • 240 ml ‏νερό
      • 150 γρ. ‏βούτυρο
      • 1 κ.γ. ‏βανίλια

      Υλικά για τη γκανάς

      • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος 35%
      • 120 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη

      Εκτέλεση

      1

      Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.

      2

      Ζεσταίνετε ένα αντικολλήτικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζετε τα φουντούκια για περίπου 5 λεπτά , ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Έπειτα τα τοποθετείτε στο μπολ με τα μπισκότα.

      Συνεχίζετε το σιρόπι σοκολάτας

      3

      Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτετε ζάχαρη και το κακάο. Τα ανακατεύετε και σταδιακά προσθέτετε το νερό ενώ ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά.

      4

      Φέρνετε σε βρασμό και ανακατεύετε για 7-8 λεπτά.

      5

      Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το σιρόπι βανίλιας. Το αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

      6

      Περιχύνετε το μπολ με τα μπισκότα και τα φουντούκια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή κουτάλα για πάει παντού.

      7

      Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα αντικολλητική με αποσπώμενα τοιχώματα 23 εκ. (αν η φόρμα δεν είναι αντικολλητική τοποθετείστε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος).

      8

      Τοποθετείτε τα μπισκότα στη φόρμα και τα πιέζετε προς τα κάτω ώστε να πάρουν το σχήμα της φόρμας.

      9

      Καλύπτετε τα μπισκότα και αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα πρίς φτιάξετε την επικάλυψη.

      Ετοιμάζετε την σοκολάτα γκανάς

      10

      Τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

      11

      Τοποθετείτε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήνετε να καθίσει το μείγμα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ανακατεύτε μέχρι να γίνει λείο.

      12

      Περιχύνετε την τούρτα με την σοκολάτα γκανάς και αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για όλη τη νύχτα πριν σερβίρετε.

      13

      Διακοσμείτε με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε!

      Διαφήμιση

      τούρτα κορμός σοκολάτας συνταγήfoodmaniacs

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: homecookingadventure.com

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend