Μια εναλλακτική πρόταση για ορεκτικό , οι τούρτα με κρέπες λαχανικών θα πρωταγονιστήσουν στο τραπέζι σας !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τις κρέπες αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να επιτύχετε έναν λείο χυλό. Αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Βουτυρώνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. και τηγανίζετε τις κρέπες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Γέμιση: Τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο σε κατσαρόλα το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6 λεπτά. Προσθέτετε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το αβγό και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC.
- Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνετε στρώσεις κρέπας – γέμισης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε με κρέπες.
- Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος από πάνω και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
- Ψήνετε για 20 λεπτά.
Tip
Το μυστικό για το σωστό κόψιμο αυτής της τούρτας είναι να την αφήσουμε να κρυώσει και κατόπιν να την κόψουμε σε τρίγωνα κομμάτια που θα ενώσουμε ξανά και θα τα ζεστάνουμε εκ νέου προτού σερβίρουμε.
Πηγή: imommy
Διαφήμιση