Συνταγή για μια λαχταριστή τούρτα παγωτό με σοκολάτα, κρέμα και βατόμουρα. Θα αποτελέσει το καλύτερο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το Morfat Creamy για 10′ , προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και συνεχίζετε να χτυπάτε για 15-20′.
- Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μπολ και τα βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 30′.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Βουτάτε για λίγο τα σαβουαγιάρ (1-2”).
- Τα ακουμπάτε σε μια σχάρα για να φύγει το πολύ σιρόπι και τα τοποθετείτε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 28εκ.
- Βγάζετε τα 2 μπολ από την κατάψυξη και τα χτυπάτε στο μίξερ για 5 ́, αφού στο ένα έχετε προσθέσει το κακάο.
- Απλώνετε το παγωτό σοκολάτα πάνω από τα σαβουαγιάρ.
- Στη συνέχεια βάζετε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ πάνω από το παγωτό σοκολάτα και στρώνετε την μαρμελάδα.
- Τελειώνετε με το παγωτό κρέμα πάνω από την μαρμελάδα. Τέλος γαρνίρετε με λίγο παγωτό κρέμα.
- Βάζετε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρετε από το τσέρκι και σερβίρετε χρησιμοποιώντας προαιρετικά φρούτα για γαρνίρισμα.
Πηγή: morfat.gr