Δροσερή τούρτα με πραλίνα και φράουλα που θα αποτελέσει το αγαπημένο επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
[ingredients4]
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα σύμφωνα με τη βασική συνταγή.
- Για το σιρόπι βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας κονιάκ.
- Σε μια πιατέλα τοποθετείτε μια Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα, ραντίζετε με το 1/3 του σιροπιού και απλώνετε την έτοιμη κρέμα. Καλύπτετε με τη δεύτερη βάση και ραντίζετε με το άλλο 1/3 του σιροπιού.
- Ετοιμάζετε μια Κρέμα Ζαχαραπλαστικής με γεύση Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες, προθέτετε 6-7 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα ή 6-7 κουταλιές σούπας Σιρόπι με γεύση Φράουλα, φράουλες σε κομματάκια και ανακατεύετε.
- Απλώνετε την κρέμα πάνω στην δεύτερη βάση, τοποθετείτε την τρίτη βάση και ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Χτυπάτε ένα φάκελο 100 γραμμάρια Garni Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες, και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας.
- Για το Γλάσο: ζεσταίνετε 40 ml (4 κουτ. σούπας) γάλα σε ένα κατσαρολάκι αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε 1 φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρετε αμέσως.
- Για το γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες φράουλες ή Κουβερτούρα σε Νιφάδες.
Συνταγή για σπιτική τούρτα
Πηγή: sintages-jotis.gr