Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Τούρτα Σεράνο

Συνταγή για να φτιάξετε την κλασική τούρτα Σεράνο! Μια αγαπημένη τούρτα σοκολάτας, ιδανική για γιορτές και γενέθλια.

Βρες όλες μας τις συνταγές για τούρτες εδώ!

Τούρτα Σεράνο

    • Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για την τούρτα Σεράνο θα χρειαστείτε

      • 370 γρ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
      • 250 γρ. ‏ζάχαρη
      • 2 ‏αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
      • 2 πρέζες ‏αλάτι
      • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
      • 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
      • 3 κ.γ. ‏βανίλια υγρή
      • 120 γρ. ‏κακάο σε σκόνη
      • 160 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 160 γρ. και 4 κ.σ. ‏γάλα
      • 450 γρ. ‏ζάχαρη άχνη

      Εκτέλεση

      1

      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

      Για το παντεσπάνι

      2

      Αλείφετε το βούτυρο σε τρια ταψάκια με διάμετρο 20 εκ. Στρώνετε λαδόκολλα στη βάση.

      3

      Κοσκινίζετε το αλεύρι, 50 γρ. κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στο σταθερό μίξερ χτυπάτε 120 γρ. βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

      4

      Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και 1 κ.γλ. υγρή βανίλια, ανακατεύοντας σε κάθε προσθήκη.

      5

      Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε εναλλάξ τα μισά στερεά υλικά, 160 γρ. γάλα και τα υπόλοιπα στερεά. Ισομοιράζετε το μείγμα στα ταψάκια.

      6

      Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου, να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.

      7

      Τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

      Για την κρέμα

      8

      Χτυπάτε 250 γρ. βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει. Σταματάτε το μίξερ.

      9

      Κοσκινίζετε στο αφράτο βούτυρο 400 γρ. άχνη, 70 γρ. κακάο και το αλάτι.

      10

      Χτυπάτε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά, να ομογενοποιηθούν σε κρέμα.

      11

      Δυναμώνετε την ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κ.γλ. υγρή βανίλια και 4 κ.σ. γάλα. Αν θέλετε την κρέμα πιο σφιχτή προσθέτετε επιπλέον άχνη ή γάλα για πιο αραιή κρέμα.

      Μοντάρισμα τούρτας

      12

      Βάζετε ένα παντεσπάνι σε πιατέλα για κέικ.

      13

      Απλώνετε με σπάτουλα ή σακούλα ζαχαροπλαστικής μια λεπτή στρώση κρέμα σοκολάτας.

      14

      Επαναλαμβάνετε παντεσπάνι – κρέμα και τελειώνετε, αλείφοντας όλη τη τούρτα με κρέμα σοκολάτας.

      Διαφήμιση

      τούρτα σεράνο

      Πηγή: mamapeinao.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend