Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τούρτα τριπλής σοκολάτας με 4 μόνο υλικά

Πρόκειται για την ιδανική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας! Η τούρτα τριπλής σοκολάτας αποτελείται από κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, ενώ για την παρασκευή της χρειάζονται μόνο 4 υλικά!

Δείτε όλες μας τις συνταγές για παιδικά πάρτυ ➤.

Και φυσικά αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό και δροσερό μπορείτε να δείτε την πανεύκολη τούρτα παγωτό Όρεο ή την καταπληκτική τούρτα καραμέλα!

Θέλετε περισσότερα; Δείτε περισσότερες από 30 συνταγές για σπιτικές τούρτες!

Τούρτα τριπλής σοκολάτας με 4 μόνο υλικά

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
  • Μερίδες10

    Για την τούρτα τριπλής σοκολάτας θα χρειαστείτε

    • 250 γρ. ‏κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
    • 275 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
    • 300 γρ. ‏σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
    • 550 γρ. (200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. κάθε δόση σε διαφορετικό μπολ) ‏κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση

    1

    Παίρνετε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχη μικρή στρογγυλή φορμίτσα και τοποθετώ εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζετε καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας.

    2

    Φροντίζετε ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.

    3

    Μοιράζετε τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ.

    4

    Ζεσταίνετε τα πρώτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσετε να πάρει βράση.

    5

    Την αδειάζετε στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξετε ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα.

    6

    Το αδειάζετε στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.

    7

    Ζεσταίνετε τα άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζετε στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος.

    8

    Ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

    9

    Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζετε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας.

    10

    Ξαναβάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.

    11

    Τέλος ζεσταίνετε τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος που έχουν απομείνει και τη ρίχνετε στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει.

    12

    Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.

    13

    Σκεπάζετε τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.

    14

    Όταν πρόκειται να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρείτε με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμείτε την τουρτίτσα με σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου.

    15

    Κόβετε σε φέτες και σερβίρω.

    Διαφήμιση

    τούρτα τριπλής σοκολάτας

    Πηγή: dinanikolaou.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend