Toύρτα παγωτό με γεύση cappuccino
Μοναδική τούρτα παγωτό με γεύση cappuccino για τους λάτρεις του δυνατού καφέ !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Με το μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη σκόνη espresso, και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι οι κρέμα να φουσκώσει. Σταδιακά προσθέστε και χτυπήστε τη ζάχαρη έως ότου διαμορφωθούν απαλές κορυφές.
- Απλώστε σε μακρόστενη φόρμα 21×11 με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετείστε στη βάση 1 στρώση από γκοφρέτες. Στη συνέχεια τοποθετείστε μια ομοιόμορφη στρώση με την κρέμα που φτιάξατε.
- Συνεχίζετε με μια διπλή στρώση από γκοφρέτες. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη κρέμα και 1 ακόμα στρώση γκοφρέτες. (Ενδεχομένως δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλες τις γκοφρέτες.) Αφήστε το στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Αφαιρέστε τη πλαστική μεμβράνη από τη φόρμα. Καλύψτε με μια μεγάλη πιατέλα. Αναποδογυρίστε την τούρτα επάνω σε πιατέλα. Περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο, καλυμμένο, μέχρι και 2 ημέρες πριν από το σερβίρισμα.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish.com