Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Ο τέλειος μεζές παρέα με παγωμένο ουζάκι !

Τα μικρά παιδιά ειδικά θα τα λατρέψουν!

Για τα τραγανά καλαμαράκια θα χρειαστείτε:

  • 700 γρ. ‏Καλαμαράκια
  • 100 γρ. ‏αλεύρι για ψωμί
  • 50 γρ. ‏αλεύρι σιμιγδαλένιο
  • 1 κ.σ. ‏πιπέρι, αλεσμένο
  • 2 κ.σ. ‏αλάτι
  • ½ κ.σ. ‏πάπρικα
  • 1 κ.σ. ‏ρίγανη
  • ‏Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζετε τις ροδέλες πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει επιπλέον υγρά.
  2. Σε μια σακούλα που κλείνει ή ένα τάπερ βάζετε τα αλεύρια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη, προσθέτετε και λίγες – λίγες ροδέλες καλαμάρι και κουνάτε για να καλυφτούν οι ροδέλες.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τα καλαμαράκια. Όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζετε τα καλαμαράκια λίγα – λίγα, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για 1 – 2 λεπτά

τραγανά καλαμαράκια

Πηγή: dimitrisskarmoutsos

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend