Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη
Ο τέλειος μεζές παρέα με παγωμένο ουζάκι !
Τα μικρά παιδιά ειδικά θα τα λατρέψουν!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζετε τις ροδέλες πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει επιπλέον υγρά.
- Σε μια σακούλα που κλείνει ή ένα τάπερ βάζετε τα αλεύρια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη, προσθέτετε και λίγες – λίγες ροδέλες καλαμάρι και κουνάτε για να καλυφτούν οι ροδέλες.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τα καλαμαράκια. Όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζετε τα καλαμαράκια λίγα – λίγα, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για 1 – 2 λεπτά
Πηγή: dimitrisskarmoutsos