Τραγανά σαντουϊτσάκια παγωτό
Θέλετε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο γλύκισμα για να καταπλήξετε μικρούς και μεγάλους ;
Αυτά τα σαντουιτσάκια είναι για σας !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε τη ζάχαρη και τη κανέλα : Σε ένα μικρό πιάτο ανακατεύετε τη ζάχαρη και τη καραμέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Λιώνετε τη κουβερτούρα σοκολάτας σε μπεν παρί μέχρι να είναι λεία και αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τις τορτίγιες και τις σοτάρετε , 1 κάθε φορα , μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές. Θα χρειαστεί 2 λεπτά η κάθε πλευρά. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα κάθε τορτίγια και στις 2 πλεύρες.
Δώστε σχήμα στα σαντουϊτσάκια
- Διπλώστε τις τορτίγιες στη μέση βουτήξτε τις άκρες στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια βουτήξτε στη πολύχρωμη τρούφα, ή στο μπισκότο.
- Γυρίστε ανάποδα ένα ταψί για μάφιν και στερεώστε στις εσοχές τις τορτίγιες.
- Αφήστε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί για 10 λεπτά και γεμίστε κάθε μια με 2 μπάλες παγωτό.
- Γαρνίρετε με σάλτσα καραμέλας ή άλειμμα σοκολάτας και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 ώρα τουλάχιστον.
Με έμπνευση και φωτογραφία από delish