Τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας
Οι τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας είναι τόσο απολαυστικές , λιώνουν στο στόμα κι έχουν την απαραίτητη τραγανότητα ώστε να αποτελούν το τέλειο κέρασμα ! Θα σας ζητήσουν σίγουρα.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια χρυσή καραμέλα.
- Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατέψτε ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Έπειτα προσθέστε το βούτυρο κι ανακατέψτε για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πυκνό και να πάρει 1 βράση.
- Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
- Μόλις έχει κρυώσει η καραμέλα παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με τα χέρια σας το σχηματίζετε σε μπαλάκι (τρούφα). Περάστε την από το μείγμα με τα δημητριακά ρυζιού και με τη βοήθεια ενός μακρόστενου αντικειμένου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι για σουβλάκι) βουτήξτε κάθε μια στη σοκολάτα.
- Μόλις η επικάλυψη στερεοποιηθεί σερβίρετε.
Συνταγή για τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade
Διαφήμιση