Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας

Οι τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας είναι τόσο απολαυστικές , λιώνουν στο στόμα κι έχουν την απαραίτητη τραγανότητα ώστε να αποτελούν το τέλειο κέρασμα ! Θα σας ζητήσουν σίγουρα.

Για τις τρούφες καραμέλας θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 400 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 1 φλ. ‏δημητριακά ρυζιού
  • 150-200 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια χρυσή καραμέλα.
  2. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατέψτε ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  3. Έπειτα προσθέστε το βούτυρο κι ανακατέψτε για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πυκνό και να πάρει 1 βράση.
  4. Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
  6. Μόλις έχει κρυώσει η καραμέλα παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με τα χέρια σας το σχηματίζετε σε μπαλάκι (τρούφα). Περάστε την από το μείγμα με τα δημητριακά ρυζιού και με τη βοήθεια ενός μακρόστενου αντικειμένου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι για σουβλάκι) βουτήξτε κάθε μια στη σοκολάτα.
  7. Μόλις η επικάλυψη στερεοποιηθεί σερβίρετε.

Συνταγή για τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend