Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τραγανές Βάφλες χωρίς Γλουτένη Συνταγή

Τσεκάρετε τη συνταγή για τις πιο τραγανές βάφλες χωρίς γλουτένη – είναι πολύ απλή κι ετοιμάζεται σε μόλις 40 λεπτά! Είναι σούπερ υγιεινή και φτιαγμένα με αγνά υλικά!

Δες όλες μας τις συνταγές με γλυκά εδώ.

Τραγανές Βάφλες χωρίς Γλουτένη Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας33 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος7 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για τις βάφλες χωρίς γλουτένη θα χρειαστείτε

    Υλικά για τις βάφλες

    • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο, χωρίς γλουτένη
    • ½ φλιτζάνι ρεβυθάλευρο, χωρίς γλουτένη
    • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας, χωρίς γλουτένη
    • 1 1/2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
    • 1 κουταλιά του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
    • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
    • 1 φλιτζάνι γάλα
    • ½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο και, περισσότερο για το άλειμμα του τηγανιού
    • 2 μεγάλα αβγά, με τους κρόκους διαχωρισμένους από τα ασπράδια

    Υλικά για την επικάλυψη

    • Μαλακό ανάλατο βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, για την επικάλυψη

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμάνετε ένα τηγάνι για βάφλες σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

    2

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 95⁰C (για να κρατήσετε τις ψημένες βάφλες ζεστές).

    3

    Χτυπήστε μαζί το αλευρόρυζο, το ρεβυθάλευρο, το αλεύρι ταπιόκας, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

    4

    Χτυπήστε μαζί το γάλα, το λάδι και τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ.

    5

    Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα τρίτο μπολ μέχρι να σχηματισθούν μαλακές κορυφές, για περίπου 3 λεπτά.

    6

    Χύστε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα με το ρυζάλευρο και ελαφρά ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    7

    Προσθέστε μέσα και ανακατέψτε καλά τα ασπράδια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    8

    Απαλά αλείψτε το πάνω μέρος και την κορυφή και τον πάτο του τηγανιού με λάδι. Γεμίστε με ένα κουτάλι περίπου τα τρία τέταρτα του τηγανιού με το μείγμα.

    9

    Κλείστε το καπάκι απαλά και μαγειρέψτε μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για 6 με 7 λεπτά.

    10

    Κρατήστε τις ψημένες βάφλες ζεστές στο φούρνο ή καλυμμένες με αλουμινόχαρτο σε ένα πιάτο, ενώ ετοιμάζετε τις υπόλοιπες βάφλες.

    11

    Σερβίρετε με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου κι απολαύστε!

    Διαφήμιση

    Τραγανές Βάφλες χωρίς Γλουτένη Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: foodnetwork.co.uk

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend