Ένας αγαπημένος μεζές αλλά και ορεκτικό που πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια. Η παρασκευή τους όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να σας πετύχουν !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τους κολοκυθοκεφτεδες
- Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό τρύφτη και σε μια πετσέτα βάζετε τα τρίμματα με λίγο αλάτι και στύβετε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
- Βάζετε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνιθο, τον βασιλικό, το ξύσμα από 2 λάιμ, το κύμινο, το μπούκοβο, τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύετε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Καλό θα ήταν να αφήσετε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες .
- Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλετε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) τους ρίχνετε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζετε από την άλλη.
- Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.
- Μόλις τους τηγανίσετε όλους, τους αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σος
- Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε το γιαούρτι, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σος, λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λάιμ.
Πηγή : akispetretzikis.com