Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες

Ένας αγαπημένος μεζές αλλά και ορεκτικό που πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια. Η παρασκευή τους όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να σας πετύχουν !

Κολοκυθοκεφτέδες

  • 500 γραμμάρια ‏Κολοκύθια τριμμένα
  • 200 γραμμάρια ‏Φέτα τριμμένη
  • 1/3 ‏Ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 ‏Μάτσο δυόσμο μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 2 ‏Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ‏Λαιμ , το ξύσμα τους
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ‏Κύμινο τριμμένο
  • 2 πρέζες ‏Μπούκοβο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ‏Ελαιόλαδο
  • 2 ‏Αυγά
  • 80 γραμμάρια ‏Αλεύρι γ.ο.χ.
  • ‏Αλατι, πιπέρι , φρέσκος κόλιανδρος , φέτες λάιμ

Για τη σος γιαουρτιού

  • 200 γραμμάρια ‏Γιαούρτι στραγγιστό
  • Το χυμό από 2 ‏Λάιμ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ‏Κύμινο
  • 1 κουταλάκι του σούπας ‏Μέλι
  • ‏Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τους κολοκυθοκεφτεδες

  1. Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό τρύφτη και σε μια πετσέτα βάζετε τα τρίμματα με λίγο αλάτι και στύβετε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
  2. Βάζετε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  3. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνιθο, τον βασιλικό, το ξύσμα από 2 λάιμ, το κύμινο, το μπούκοβο, τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύετε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Καλό θα ήταν να αφήσετε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  6. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες .
  7. Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλετε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) τους ρίχνετε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζετε από την άλλη.
  8. Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.
  9. Μόλις τους τηγανίσετε όλους, τους αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σος

  1. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε το γιαούρτι, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
  2. Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σος, λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λάιμ.

5-ingredient-zucchini-fritters-recipe

Πηγή : akispetretzikis.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend