Τραγανιστό κέικ καραμέλα – μήλο με παγωτό
Ένα τραγανό κέικ – σάντουιτς με παγωτό στο οποίο το μήλο και η καραμέλα συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα υπέροχο γλυκό!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C.
- Σε ένα μίξερ ρίχνετε τα δημητριακά και τα χτυπάτε μέχρι θα θρυμματιστούν. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα θρυμματισμένα δημητριακά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ρίξτε το μείγμα σε ένα τηγάνι που έχετε απλώσει λαδόκολλα και το ψήνετε για 20 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει τελείως και ύστερα ρίξτε το μισό σε μια φόρμα 20×20 εκ. Φυλάξτε το άλλο μισό μείγμα με τα θρυμματισμένα δημητριακά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το παγωτό, τη μηλόπιτα (σε κομμάτια μικρά) και το σίροπι καραμέλας. Αφού τα ανακατέψετε ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα θρυμματισμένα δημητριακά στη φόρμα. Ύστερα ρίξτε από πάνω το άλλο μισό μείγμα που είχατε φυλάξει και καλύψτε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο. Βάλτε την στην κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες.
- Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια της αρεσκείας σας και γαρνίροντας με σαντιγί και λίγο σιρόπι καραμέλας!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tablespoon.com