Τράιφλ μπανάνας
Ένα πολύ ελαφρύ γλυκό με υπέροχη γεύση , ιδανικό για απογευματικό κέρασμα !
[ingredients]
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την κρέμα :
- Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το 1/3 του φλ. (65 γρ.) ζάχαρη, κορν φλάουρ , αλάτι, τα αυγά και τον κρόκο αυγού. Προσθέστε και χτυπήστε ελαφρά στο 1/2 φλ. (120 ml) του γάλακτος.
- Αφήστε κατά μέρος ενώ ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη.
- Να έχετε έτοιμο ένα μεσαίου μεγέθους σουρωτήρι και μπολ, καθώς θα πρέπει να σουρώσετε την πουτίγκα αφότου μαγειρευτεί.
- Αρχικά, ξεπλύνετε μια μεσαία βαριά κατσαρόλα με κρύο νερό. Κάνοντας αυτό το βήμα θα εμποδίσετε το γάλα να καεί κατά τη διαδικασία.
- Στη συνεχεία τοποθετείτε τα υπόλοιπα 3 φλ. ( 720 ml ) γάλα μαζί με 1/4 του φλ. ζάχαρη (50 γρ.) και απλά φέρνετε σε βρασμό. Σταδιακά ρίχνετε το μείγμα αυτό σε εκείνο των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μεγάλη,βαριά κατσαρόλα και βάλτε το σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύτετε συνεχώς μέχρι η σύσταση του μείγματος να σφίξει και να μοιάζει με αυτή της μαγιονέζας για 3-5 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε. 7
- Περνάτε το μείγμα από το σουρωτήρι ώστε να φύγουν τυχόν γρομπαλάκια. Καλύπτετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμα και ολονυχτίς.
- Παίρνετε 6-8 μπολάκια και τοποθετείτε λίγες γκοφρέτες βανίλιας στην βάση του μπολ. Τοποθετείτε 1-2 κουταλιές της κρέμας , από πάνω ψιλοκομμένες φέτες μπανάνας.
- Επαναλαμβάνετε με 1 στρώση ακόμα κρέμας , 1 μπανάνες και τέλος ,με 1 ακόμα κρέμας.
- Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί , μερικές γκοφρέτες και αν θέλετε λίγο τριμμένη σοκολάτα.
- Σερβίρετε αμέσως. Αν περισσέψει αποθηκεύετε το τράιφλ στο ψυγείο.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: joyofbaking.com
Διαφήμιση