Μια δροσερή πρόταση από τις ανοιξιάτικες συνταγές των Γλυκών Ιστοριών Απριλίου.
Τράιφλ με λευκή σοκολάτα και φράουλες
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες4
Για το τράιφλ με λευκή σοκολάτα και φράουλες θα χρειαστείτε
- 20 μπισκότα σαβουαγιάρ
- 500 γρ. φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κουτ. σούπας λικέρ κουαντρό
Εκτέλεση
Κόβετε σε κομματάκια τις φράουλες (αφού κρατήσετε λίγες για το γαρνίρισμα) και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ.
Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι 150 γρ. από την κρέμα γάλακτος και το τοποθετείτε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί, λίγο πριν βράσει, ρίχνετε μερικές κουταλιές στο μείγμα των κρόκων.
Ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη και αδειάζετε λίγο από το μείγμα των κρόκων στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να βράσει.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σουρώνετε την κρέμα πάνω από το μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Τότε, χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, κρατάτε περίπου το 1/3 για το γαρνίρισμα και την ενσωματώνετε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Στρώνετε ένα μπολ με τα μισά σαβουαγιάρ και απλώνετε από πάνω τις μισές φράουλες μαζί με το ζουμί που έχουν αφήσει (ώστε να βραχούν τα σαβουαγιάρ). Ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνετε.
Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και γαρνίρετε με τις ολόκληρες φράουλες και ροζέτες σαντιγί.
Πηγή: glykesistories.gr